Lupič měl podle poškozeného na ruce nasazeného takzvaného boxera. Ilustrační snímek

Lupič měl podle poškozeného na ruce nasazeného takzvaného boxera. Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Dej sem šálu Baníku. Mladík s boxerem v ruce oloupil fanouška Ostravy

  • 8
Fanoušek fotbalistů Baníku Ostrava přišel v pátek o šálu v barvách svého klubu. V Táboře ho o ni připravila trojice mladíků způsobem, který policie posoudila jako loupež. Jeden z útočníků hrozil mladíkovi s boxerem v ruce.

Stalo se to dvě hodiny po skončení prvoligového utkání mezi českobudějovickým Dynamem a Baníkem Ostrava. Jihočeši na domácím stadionu prohráli 0:2.

Podle policie v ulici 9. května před pasáží Atlantis skupinka tří mladíků ve věku do dvaceti let obestoupila mladý pár. Jeden z útočníků vyzval chlapce, aby mu vydal klubovou šálu Baníku Ostrava, kterou měl poškozený omotanou kolem krku.

Svou výzvu jeden z lupičů umocnil tím, že zaujal bojový postoj, přičemž na ruce měl podle výpovědi poškozeného takzvaného boxera. Napadený chlapec mu v obavě před hrozícím útokem šálu vydal. Útočník pak prý v doprovodu svých kompliců odešel k autobusovému nádraží.

„Takovéto jednání naplňuje skutkovou podstatu trestného činu, a to zločinu loupeže. Trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dobu dvou až deseti let,“ upřesnil táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Podle získaného popisu měl být hlavním útočníkem mladík ve věku 18 až 20 let. Byl štíhlý a asi 175 centimetrů vysoký. Na sobě měl tmavou bundu a kalhoty, hlavu zakrývala kapuce od tmavé mikiny.

„Markantními znaky útočníka byla modřina pod levým okem, dále pak chránič zubů modré barvy v puse a zápěstí omotané bílou bandáží. Další dva jeho komplicové byli rovněž oblečeni v tmavém, na hlavách měli černé čepice či kapuce,“ doplnil Doubek. Dodal, že je pravděpodobné, že se útočníci zúčastnili fotbalového utkání v Českých Budějovicích.

Policisté nyní žádají svědky konfliktu, aby své poznatky předali na telefonních číslech 974 238 700 nebo 974 238 111.