Místo bílé si pořídili tmavou kuchyňskou linku. A jsou nadšeni

  1:00aktualizováno  1:00
Mladý manželský pár si koupil zchátralou vilku z počátku minulého století. Rekonstrukci svěřil odborníkům, podobně se rozhodl i při řešení některých místností. Designéři manžele přesvědčili, že bílý nábytek nemusí být ideální volba.

Kuchyňský ostrůvek je vybavený celou řadou zajímavých detailů včetně kastlíku na bylinky. | foto: Archiv studia Le bon

K bílé barvě měl mladý pár, oba lékaři, logicky blízko. „I když měli původně představu bílé kuchyně, u nás při osobní návštěvě viděli, jak luxusně může působit kuchyň v tmavé barvě a jak dobře se v ní člověk cítí,“ vysvětluje Klára Nováková ze studia Le bon.

Ostrůvek má také otevřenou niku, dřevěnou zásuvku a výklopný box či kastlík na...

Ostrůvek má také otevřenou niku, dřevěnou zásuvku a výklopný box či kastlík na bylinky.

Právě možnost vidět výrobky „naživo“, osahat si struktury a povrchy materiálů, manžele přesvědčilo.

„Víme, že sebelepší fotka nedokáže zprostředkovat dojem ze struktury a povrchu materiálu, který je tak důležitý,“ upozorňuje Klára Nováková.

K rozhodnutí zvolit tmavší barvy nábytku napomohlo i to, že je dům po rekonstrukci plný světla, takže interiér působí vzdušně a odlehčeně.

Nábytek se starou dubovou dýhou

Místo klasické bílé barvy použili designéři v kuchyni starou dubovou dýhu s neopakovatelnou kresbou, která vznikla recyklací starých dubových trámů. Dýhu doplnili černou a šedou plochou z odolného kompaktního laminátu. Dobře se udržuje a nejsou na něm vidět otisky prstů, což je v případě kuchyně nebo skříní velmi důležité.

Fotogalerie

Pro pracovní desku zvolili designéři sklo se saténovým povrchem. Je odolné a také se dobře udržuje. Kuchyňský ostrůvek má pak kromě klasických výsuvů a dvířek několik dalších odkladních prostor: otevřenou niku, dřevěnou zásuvku a výklopný box.

Nechybí ani pro kuchyně od designérů studia Le bon typický kastlík na bylinky. Milým detailem je určitě i mini vinotéka ve spodní části ostrůvku.

Robustní skříň slouží jako spíž, police má umístěné i na dveřích. Otevřením dveří se všechny drátěné košíky vysunou dopředu a veškeré uskladněné potraviny jsou tak snadno dostupné. Majitelé mají rychlý přehled, co případně právě chybí.

Koupelna v dýze, ložnice v laminu

Také v koupelně použili designéři dýhu starého dubového dřeva. Skříňka pod umyvadlo je ze série Vipp. Vysoké skříně jsou zasazeny ve zdi, přesně lícují s hranami stěn, nebylo tak nutné použít krycí rámeček.

Z koupelny je vstup do šatny, která je vložená do prostoru ložnice. Od ní šatnu odděluje zaoblená stěna z bílého laminátu s dubovými vsadkami. Tvarově připomíná design, který se používal právě v období, kdy byl dům postavený.

Od ložnice šatnu odděluje zaoblená elegantní stěna z bílého laminátu s dubovými...

Od ložnice šatnu odděluje zaoblená elegantní stěna z bílého laminátu s dubovými vsadkami.

„Všechno fungovalo, jak má. Až na to člověk po zkušenostech s lokálními firmami není zvyklý. S šikovným designérem jsme našli optimální návrh pro řešení poměrně nestandardních prostor,“ konstatují na závěr mladí majitelé.

Studio Le bon

Studio Le bon vzniklo v roce 1996.

Originalita a jedinečnost vznikají tam, kde věříte svému snu. Přesně na tom od roku budujeme naši značku. Originální, osobní a s citem pro detail. Jako v každém vztahu je výsledek naší práce založený na diskusi s našimi klienty, z nichž se často stávají přátelé. Společně objevujeme prostor, vybíráme materiály i ta nejlepší funkční řešení.“

Studio se zaměřuje na koupelnový a kuchyňský nábytek, ale nebrání se ani navrhování celých interiérů. Za svou práci získalo již několik cen

Autor:

Nejčtenější

Matěj Stropnický zachraňuje zámek. Každou neděli jej otevírá veřejnosti

Zámek Osečany je státem prohlášenou kulturní památkou a chátrá od revoluce, kdy...

Matěj Stropnický opustil politiku a přesídlil na venkov do Osečan, kde si s partnerem Danielem Krejčíkem pořídili...

Skromný domek proměnili na nádhernou vilu. Je to jejich životní dílo

Plastický chirurg Marius Barstad a jeho žena si nechali přestavět luxusní sídlo...

Norský pár seniorů snil o velkolepých výhledech na moře. Přání se jim splnilo. Dnes si užívají krásnou severskou...

Úraz manželky vše změnil. Skvělá dřevostavba vyřešila všechny problémy

Neobvyklý půdorys vytváří neotřelá zákoutí, tím nejútulnějším je „náruč“...

Helena a Jan potřebovali domov bez výškových rozdílů a překážek, semknutý se zahradou a tak akorát velký pro dva....

Byt v činžovním domě je plný světla. Je připravený na další děti

Množství a kvalita denního světla – tento faktor sehrál při výběru nemovitosti...

Spolupráce investorky a architektky začala u tohoto bytu mnohem dříve, než bývá zvykem, a to již při výběru...

Žižkovský byt v sobě spojil skandinávský design a moravskou preciznost

Celému hlavnímu obytnému prostoru dominuje dubový jídelní stůl pro šest osob,...

Majitelka bytu strávila část života ve Švédsku, kořeny její rodiny jsou však na jižní Moravě. Toto spojení dalo...

Další z rubriky

Za pět měsíců bylo hotovo. Nová roubenka je pro manžele splněným snem

Volný prostor a uprostřed stojí roubenka. Tak si to majitelé přáli.

Když se Zuzana a Otto rozhodli stavět, přáli si, aby se mohli stěhovat velmi brzy. To v případě domu z masivního dřeva...

Úraz manželky vše změnil. Skvělá dřevostavba vyřešila všechny problémy

Neobvyklý půdorys vytváří neotřelá zákoutí, tím nejútulnějším je „náruč“...

Helena a Jan potřebovali domov bez výškových rozdílů a překážek, semknutý se zahradou a tak akorát velký pro dva....

Žižkovský byt v sobě spojil skandinávský design a moravskou preciznost

Celému hlavnímu obytnému prostoru dominuje dubový jídelní stůl pro šest osob,...

Majitelka bytu strávila část života ve Švédsku, kořeny její rodiny jsou však na jižní Moravě. Toto spojení dalo...

Najdete na iDNES.cz