Plánek uzavírky dálnice D2, která potrvá od 1. května do 4. června 2023.

Plánek uzavírky dálnice D2, která potrvá od 1. května do 4. června 2023. | foto: Ředitelství silnic a dálnic

Sedmikilometrový úsek dálnice na Bratislavu se zúží kvůli opravě povrchu

  • 6
Víc než měsíc, počínaje pondělím 1. května, budou řidiči při cestě po dálnici D2 muset počítat u Lanžhota se zúžením do jednoho pruhu v každém směru. Silničáři zde budou opravovat povrch vozovky.

Omezení bude platit mezi 53. a 60. kilometrem dálnice poblíž hranic se Slovenskem. Nový asfaltobetonový povrch se bude pokládat ve směru na Bratislavu, doprava tak bude svedena do směru na Brno v režimu 1 + 1.

Toto opatření bude platit od 1. května do 4. června. Uzavřena při něm bude nájezdová a sjezdová větev na exitu 48 u Břeclavi, objízdné trasy budou vedeny přes exit 41 u Podivína a po souběžné silnici druhé třídy. Uzavřena bude také odpočívka Lanžhot ve směru na Bratislavu.

Od 5. do 19. června budou silničáři opravovat levý jízdní pás dálnice ve směru na Brno. Podrobnosti o vedení dopravy v tomto období zveřejní Ředitelství silnic a dálnic později.

Pro Břeclavsku je to další omezení na jednom z hlavních tahů. Od začátku dubna se až do poloviny května pracuje na opravě silnice první třídy I/55 v úseku mezi Břeclaví a Moravskou Novou Vsí. Auta ve směru z Hodonína na Břeclav musí po dvacet kilometrů dlouhé objížďce přes Velké Bílovice.