ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Zoo Brno

Komentované krmení si v brněnské zoo nenechaly ujít stovky lidí

Kolem 700 návštěvníků přišlo dnes do brněnské zoo na vánoční komentované krmení zvířat. Uvedla to mluvčí zahrady Monika Brindzáková. Komentované krmení se uskutečnilo u lišky polární, pandy červené nebo velbloudů. Podle Brindzákové v minulosti přicházelo na Štědrý den i 2 000 lidí, vše ale změnila pandemie koronaviru.

Mluvčí uvedla, že zoo záměrně vybrala komentované krmení zvířat, která mají kolem expozice dostatek místa, aby se tam lidé netísnili s ohledem na opatření zavedená kvůli koronaviru. „Všechna zvířata dostala své oblíbené pochoutky. Lišky kuřátka a myši, panda bambus a velbloudi mrkev,“ uvedla Brindzáková.

Podle ní se lidé mohou v zoo zúčastnit i zimního setkání se zvířaty se zážitkovým programem.

VIDEO: V Brně poznávají novou medvědici. Je hravá, nevrlá a podvodnice

„Účastníci se blíže seznámí s našimi zvířaty a budou se podílet na péči o ně. Letos jsme vybrali zástupce savců, ptáků i plazů,“ dodala Brindzáková.

Lidé tak mohou na zážitkový program se zvířaty, jako je varan komodský, kusu liščí nebo nestor kea.

Brněnská zoologická zahrada byla otevřena v roce 1953. Předloni ji navštívilo přes 331 tisíc lidí. Bylo to nejvíce od roku 1997, odkdy zařízení vede přesnou evidenci prodaných vstupenek. Loni byla návštěvnost slabší s ohledem na omezení a uzavření kvůli koronaviru, přišlo 263 tisíc lidí.

,