Zaseknuté audi na schodišti v Brně.

Zaseknuté audi na schodišti v Brně. | foto: Městská policie Brno

Cizinec nepochopil v Brně dopravní značky. Auto se zaseklo na schodech

  • 51
Do kuriózní šlamastiky se v noci na středu dostal jednapadesátiletý cizinec, který chtěl zaparkovat v brněnské podzemní garáži. Místo toho však jeho audi uvízlo na schodech. Švédsky hovořící šofér strážníkům vysvětlil, že v hustém dešti nepochopil značení. Auto museli vyprostit hasiči.

Hlídka brněnské městské policie vyrážela k bizarnímu oznámení k hotelu International chvíli před půlnocí. „Personál upozornil operační středisko, že se v Husově ulici ocitlo audi švédsky hovořícího řidiče zcela mimo silnici,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Když dorazili do centra, uviděli tmavý vůz vzpříčený na schodišti a u něj zoufalého cizince.

„Nešťastný muž strážníkům vysvětloval, že špatně pochopil instrukce k vjezdu do podzemních garáží a místo toho se vydal po chodníku přímo na schody, kde se auto středem podvozku zaseklo,“ pokračoval Ghanem.

„Svůj omyl vysvětloval jednapadesátiletý muž únavou z dlouhé cesty a špatnou viditelností v hustém dešti,“ doplnil mluvčí. Že by byl šofér pod vlivem alkoholu, vyloučila dechová zkouška.

Komplikace způsobilo i vyproštění jeho auta. Odtahová služba nedokázala zaseknutý vůz ze schodiště dostat. „Hlídka proto přivolala hasiče, kteří auto před půl jednou ráno vyprostili,“ dodal Ghanem.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit