VIDEO: Muž v centru Brna prodal ženě heroin, ta si ho hned píchla

  • 41
Prodej i aplikaci drogy v přímém přenosu zachytila v pondělí kamera městských policistů v centru Brna. Muž prodal ženě bílý prášek, ta jej nahřátím rozpustila a ihned si jej injekcí vpíchla. Na místě byli do minuty strážníci, kteří prodejce drogy zadrželi.

Obsluze kamerového systému bylo počínání dvojice v parku na ulici Bašty podezřelé od samotného začátku.

„Díky tomu mohli pracovníci sledovat, jak mladý muž předal ženě injekční stříkačku. Potom jí do speciálně upravené misky odsypal světlý prášek a žena si obsah nádobky rozpustila po nahřátí zapalovačem. Látku si následně aplikovala injekční stříkačkou do ruky,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Během několika desítek sekund se na místě objevila nejbližší hlídka městské policie. Na dotaz, co tam dvojice dělá, nejprve zazněla odpověď, že „nic.“ 

Mladá žena však rychle přiznala, že si píchla heroin. „No jo, no. Jsem si dala,“ sdělila strážníkům.

„Strážníci na ní pozorovali, že se chvěje po celém těle a na rukou má modřiny i drobné krvácivé rány,“ sdělil Ghanem.

Prodejce drogy i přes upozornění, že místo snímá kamera, svou výpověď několikrát změnil. Když se strážníci zajímali o předměty odložené na lavičce, žena jim pověděla: „To je na vaření, veliteli.“

Hlídka následně u muže objevila několik použitých i nepoužitých injekčních stříkaček, papírovou obálku, misku na roztok, lahvičku od kyseliny citronové, zapalovač a další aplikační pomůcky i léky.

Městská policie případ předala státním policistům pro podezření z trestného činu. Uživatelka heroinu si ještě vysloužila pokutu za odhození papírku použitého při přípravě k aplikaci drogy.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit