Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

V Bílovicích nad Svitavou skončilo auto v řece, sedmadvacetiletý muž zemřel

  • 4
V Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku došlo okolo 16. hodiny k tragické dopravní nehodě. Automobil sjel i s řidičem do řeky, odkud jeho tělo vyprostili hasiči. Sedmadvacetiletý muž nehodu nepřežil.

"Zavolal nám člověk, který viděl převrácené auto v řece z projíždějícího vlaku. Okamžitě jsme vyjeli na místo," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Auto bylo převrácené na střeše a z části zatopené vodou.

"Mladý muž zemřel ještě před příjezdem záchranné služby," uvedla mluvčí záchranky Barbora Zuchová. Na místě se podle ní nedalo určit, jestli se mladík utopil, nebo zemřel v následku nějakého poranění.

Na březích ani v okolí cesty se nepodařilo nikoho nalézt. Řeku prohledali ještě i potápěči, aby vyloučili, že v autě jel někdo další.

"Auto mělo totiž rozbité okénko spolujezdce a uvnitř se našli doklady mladé ženy," vysvětlila mluvčí jihomoravských policistů Soňa Svobodová. Policisté však zjistili, že žena v autě vůbec nebyla a je v pořádku. 

Příčinu nehody policisté vyšetřují. "Na silnici je kluzký sníh, ale zatím se nedá říci, jestli byl příčinou tragické nehody," uvedla jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit