Kamery už provizorní most na Tomkově náměstí hlídají. V ostrém provozu však zatím nejsou.

Kamery už provizorní most na Tomkově náměstí hlídají. V ostrém provozu však zatím nejsou. | foto: Camea Technology

Znojmo spustilo další úsekové měření, na mostě v Brně zatím nefunguje

  • 2
Rychlá jízda v Kuchařovicích u Znojma se řidičům prodraží. Od čtvrtka tam podél celé ulice 8. května, tedy od začátku po konec obce, hlídkují v obou směrech kamery.

„Nechceme vybírat pokuty za okamžité překročení rychlosti. Naším cílem je zklidnění dopravy na celém průjezdu a zvýšení bezpečnosti pro přecházející chodce,“ zdůvodnil znojemský starosta Jakub Malačka (dříve ČSSD).

Úsekové měření se podle něj už osvědčilo v příměstské části Kasárna. Na podzim pak ve Znojmě chystají další, a to v Evropské ulici od areálu „Traktorka“ po křižovatku se Šatovskou ulicí.

Všichni dvacítkou, auta na provizorním mostě pohlídá úsekové měření

Úsekové měření nechalo na začátku června na provizorním mostě na Tomkově náměstí, který silničáři dočasně zprovoznili kvůli stavbě velkého městského okruhu, nainstalovat i město Brno.

Řidiči tady totiž nedodržovali omezení na 20 kilometrů v hodině a místní si stěžovali na hluk. Navíc příliš rychlá jízda aut by most zničila.

Přestože značky řidiče na radar upozorňují, pokuty zatím nerozdává. „Je plně funkční, aktuálně probíhá kalibrace. Reálné spuštění mohou řidiči očekávat v horizontu týdne,“ sdělila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Podle Anny Dudkové z tiskového odboru magistrátu se po instalaci kamer situace výrazně zlepšila.