Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: shutterstock.com

Ukradl plný batoh česneku, policisté ho chytili vzápětí

  • 9
Ani podmínka neodradila třicetiletého muže od krádeže česneku poblíž Strážnice na Hodonínsku. Muže s batohem, který se chová podezřele, si pak všimli strážníci. Teď zloději za opakovanou krádež hrozí až dva roky nepodmíněně.

Vše se seběhlo brzy ráno. Muž obcházel záhony s česnekem a zhruba sedmi kilogramy si naplnil batoh. "Pak se zmateně potuloval po Strážnici. Policistům bylo divné, proč někdo o půl šesté ráno chodí po městě s přeplněným batohem, tak ho zkontrolovali," popsal mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

Majitel pole určil škodu způsobenou zlodějem na pět set korun. V takovém případě by kilo česneku přišlo na více než sedmdesát korun. V obchodě ho přitom koupíte do dvaceti korun za kilo.

"To ale vůbec není důležité. I kdyby to byla škoda za stovku, je to trestný čin," řekl Zámečník. Muž byla totiž nedávno za krádež trestán, proto je nyní sebemenší krádež brána jako trestný čin.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit