Klára Konupčíková, nová ředitelka pivovaru Starobrno | foto: Filip Fojtík, MAFRA

Pivo se čepuje, ale ani „točit“ není špatně, říká nová ředitelka Starobrna

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jako studentka oboru pivovarnictví a sladovnictví na vysoké škole v Praze jezdila Klára Konupčíková do Brna za svým tehdejším partnerem a současným manželem. A už tehdy si vyhlédla, že by mohla jednou pracovat v pivovaru Starobrno. Tam pak v roce 2007 skutečně nastoupila a nedávno se stala historicky první ženou v jeho čele.

„Ráda chodím po neznámých hostincích a sleduji, jaká je tam kvalita našeho piva,“ prozrazuje ředitelka, která si brněnským pivovarem prošla od nejnižších dělnických pozic, kdy uklízela mláto nebo čistila kádě, až teď do té nejvyšší.

Vyčetla jste některému z hospodských špatné pivo?
Pár z nich ode mě dostalo zpětnou vazbu. (směje se)

Byla někdy i pozitivní?
Když mi chutná, určitě dokážu také pochválit.

A v čem byla ta negativní?
Osobně se nejčastěji potkávám s tím, že má pivo špatnou teplotu, sklenice nejsou čisté, jak by měly být. Negativní vliv může mít i to, čím jsou umyté a jak tedy „voní“.

Platí staré pravidlo, že sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá. Takže se soustředíme i na vzdělávání našich partnerů v tom, jak pečovat o pivo.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se