(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Topič, MAFRA

V obleku kočičky močil na děti, nařkla muže exmanželka. Teď jí hrozí vězení

  • 41
Až osm let vězení za křivé obvinění hrozí u Městského soudu v Brně ženě, která nařkla exmanželka z bizarního chování k jejich dětem. Přestože policie nenašla žádné důkazy a mužovo stíhání zastavila, vztahy v bývalé rodině to tak narušilo, že muž smí děti už čtyři roky vídat jen pod dohledem odborníků krizového centra.

Vše začalo rozvodem, kdy žena exmanžela nejprve obvinila, že ji obalil potravinářskou fólií a znásilnil. Policisté ale tehdy konstatovali, že způsobem, jakým znásilnění popisovala, vůbec provést nelze.

Žena tedy vytáhla těžší kalibr. Začala vykládat, že její bývalý muž nosil oblek kočičky, v němž před jejich dětmi školkového věku močil a kálel.

„Muž měl podle své ženy v kostýmu vylézt na strom a močit na děti. Nenašli jsme ale jediný důkaz, který by toto tvrzení potvrdil. Kolegové dokonce procházeli prodejny s erotickými pomůckami, podobný kostým kočičky ale prostě nelze koupit,“ vypověděla v pátek u soudu policejní vyšetřovatelka, která v případu vyslechla i obě děti.

Policejní technici dokonce seškrabávali omítku v domě, kde rodina bydlela, aby si ověřili, jestli muž v kostýmu močil i na zdi, jak jeho bývalá žena tvrdila. „Žádné stopy jsme nenašli,“ konstatovala vyšetřovatelka.

Dodala, že dcera obou rodičů, která nejprve o kostýmu také mluvila, při výslechu nakonec řekla, že si vše vymyslela, protože se matky bála.

Soud bude v kauze ještě vyslýchat znalce. Kdy padne rozsudek, se zatím neví.