Dnes čtyřiapadesátiletý Luděk Blahák nastoupil k policii v roce 1990 po dokončení Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Vyšetřovatelem se stal o rok později, v roce 1994 přesídlil na Krajský úřad vyšetřování Brno. Dnes je zástupcem vedoucího odboru obecné kriminality policie na jižní Moravě. Když zrovna nechytá zločince, rád zahradničí a včelaří. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Mrtvolu jsme našli i po roce, zabalenou ve fólii, vzpomíná šéf mordparty

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Noční můry ze své práce nemá a pohled na mrtvolu ho nerozhodí. Kriminalista Luděk Blahák je na lovu zločinců už tři desetiletí.
Divoké devadesátky

Jako šéf jihomoravské mordparty řeší se svými kolegy vraždy a další násilné trestné činy. Pachatelé, jimž se prokáže před soudem vina, fasují minimálně pětiletý trest. „Každá změna v systému našeho žití vyvolává odezvu i v trestné činnosti. V devadesátých letech bylo více násilných činů, dnes je na rozmachu internetová kriminalita nebo mravnostní delikty,“ srovnává kriminalista Luděk Blahák.

V seriálu Krimi devadesátky na jižní Moravě exkluzivně pro MF DNES vzpomíná nejen na začátek své kariéry u policie krátce po revoluci, ale také osvětluje, jak jeho práce vypadá dnes. 

Většinou mi pohled nevadí, ale jednou mě na chvíli vyhnal z místa činu silný zápach. Zkvasila tam moč, to byl nepříjemný zážitek.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Divoké devadesátky