Diskuze

Fremra soudcem Pavel zatím nejmenuje, řekl v Brně. Chce prověřit jeho minulost

Mezi třemi soudy v pondělí pendloval Petr Pavel při své druhé návštěvě Brna v roli české hlavy státu. Jako první dorazil k Ústavnímu soudu, kde prohlásil, že zatím nejmenuje soudce Roberta Fremra kvůli informacím ohledně jeho minulosti před listopadem 1989.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J45a92n 81N28o93v72á70k

8. 8. 2023 12:59

Choval se jako vetsina ostatnich. Ta vetsina by vsak nyni nemela byt ustavnim soudcem, ale ani prezidentem.

Alespon do doby, kdy tu bude soucasny rezim.

0 0
možnosti
JM

Pavek nyni vypada jako totalni klaun. Prijde se svym kandidatem, oroduje za nej u Senatu a pak bere zpatecku

2 0
možnosti
VS

Ten Rychetsky je, jak se zda, stejnej gauner jako ten Fremr, jak vidno ze soudnich pripadu s neposlusnymi emigranty. Pochopitelne oba dva jsou naprosto nevinni a zadnymi prorezimnimi soudci nikdy,....ale nikdy nebyli. Jak typicke pro soucasnou CR.

3 1
možnosti
HL

"„K jednotlivým případům se vyjadřovat nechci, jelikož nejsem s jejich detaily obeznámen. Na druhou stranu je potřeba vidět, že v době, o které se bavíme, tady byl nějaký právní řád a podle tohoto právního řádu bylo opuštění republiky trestný čin. Ten byl posuzován shodně všemi soudci, kteří tehdy soudili trestní právo."

---

Rakze po valce vlastne bylo plne zbytecne soudit vsechny gestapaky, SSaky, vedouci fnkcionare a podobnou fasistickou havet, protoze vsichni vlastne jen plnili rozkazy a v dobovem kontextu jejich kousky byly ok. Bylo ok nekoho poslat do koncetraku, protoze byl v odboji proti Risi, to proste bylo tak v zakonech a bylo to tedy ok. Bylo treba lidi posilat do plynovych komor, protoze doba byla takova. Bylo treba logikou pana presidenta mozna i lidi vrazdit, kdyz byli v odboji, protoze to tehdy tak bylo v risskych zakonech.

2 0
možnosti
VS

Jojo, presne tak je to v dnesni uzasne dobe v Cesku chapano...

1 0
možnosti
ZJ

Je trošku trapné, když komunistický funkcionář konjukturalista na nátlak veřejnosti kádruje jiného komunistického prospěcháře.

Oba jsou evidentně ve svém oboru velmi úspěšní a schopní, dalo by se říct i všeho schopní.

Lze jen s úsměvem domýšlet, jak by se zachovali, kdyby u nás ve volbách zvítězila nějaká islamistická strana. Asi by okamžitě začali nosit turban a konvertovali k Alláhovi...

4 0
možnosti
MR

U někoho vadí minulost, u jiného ne.

3 0
možnosti
RP

Prezident, vojenský rozvědčík, agent Pávek a prvotřídní komunista, navrhl posluhovače komunistických soudních praktik do role ústavního soudce.

33 let po revoluci. Styďte se, vy jeho voliči, hanba vám. Jsem náležitě hrdý nato, že jsem ho nevolil.

A dál bude co? Další divadlo?

4 2
možnosti
ZJ

Ja jeste rozumim, kdyz si tam karierni komunista tlaci karierniho komunistu.

Problem zacinam mit v okamziku, kdy zacina klickovat, kdyz se to verejnosti nelibi.

Kdyz byl presvedceny, ze Fremr je tak "kvalitni", ze patri na US, mel si za nim stat.

Ale to by uz z principu asi drive nebyl tim kariernim komunistou, ze. Proste vse pri starem, vzdy bude tlacit s ohledem na svou karieru a oblibenost to, co se prave zada.

2 0
možnosti
DR

Že emigranty museli odsoudit je jasné. Takové byly tehdy zákony. Postatné bylo, jaké jim za to dali tresty? Těm, co v zahrančí zůstali to mohlo být jedno, ale co dostali ti, co je chytili, nebo je vrátili z ciziny? Bohužel i to se stalo. A pokud jim napálil roky natvrdo, je to těžko omluvitelné.

2 0
možnosti
IJ

Samozřejmě byly ty tresty natvrdo. To snad víme všichni. Ale jen některým z nás tohle vadí. Voličům soudruhů to nevadí.

2 0
možnosti
JM

Pokud vím tak Fremra navrhl bez jakéhokoliv zardění do této funkce prezident Pavel. Prostě člověka, který lehce proplouval komunistickým systémem jako Pavel a škodil Československému lidu. Po záporné odezvě veřejného mínění od tohoto návrhu couvá.

Právě proto bych tohoto bezpáteřního člověka s tendencí "Kam vítr tam plášť" nikdy do funkce prezidenta nevolil.

8 2
možnosti

Nejen navrhl. Ještě za něj orodoval v Senátu.

7 0
možnosti
MD

Myslím si, že se Fremr bát nemusí.

Bohužel.

3 0
možnosti