Při požáru rodinného domu v Černé Hoře na Blanensku se zranili dva lidé. Vyšlo najevo, že uvnitř se nachází nelegální palírna alkoholu. | foto: HZS JmK

Požár domu na Blanensku odhalil nelegální palírnu, zranili se dva lidé

  • 0
V rodinném domě v Černé Hoře na Blanensku vypukl v sobotu dopoledne požár. Při hašení se ukázalo, že v objektu byla nelegální palírna alkoholu. Příčinu události vyšetřuje policie společně s hasiči.

Jednopodlažní domek v ulici Na Rybníčku zachvátily plameny kolem jedenácté hodiny. Přibližně po třiceti minutách je hasiči lokalizovali, kolem poledne zásah ukončili.

Při požáru se zranili dva muži. „Oba jsou stále v nemocnici, ještě jsme je nevyslechli,“ uvedl dnes policejní mluvčí Bohumil Malášek. Doplnil, že jejich výpověď bude důležitá pro stanovení právní kvalifikace případu. Může to být ublížení na zdraví z nedbalosti nebo obecné ohrožení.

Kvůli nelegální palírně přijeli k požáru i jihomoravští celníci, a to kvůli možnému úniku daní.

„Zajistili jsme třináct litrů zbytku destilátu, je ve špatném stavu, zbytek shořel. Doměříme z něj spotřební daň. Policie pravděpodobně povede trestní řízení, my se k němu případně připojíme, pokud bude nalezena nějaká evidence, kolik se toho vypálilo celkem,“ uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Předběžná výše škody je podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky asi 50 tisíc korun. Rodinný dům má poškozený interiér.