ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Policisté našli třináctiletou dívku, která odešla od rodičů z Brna

  • 157
Třináctiletou dívku z Brna viděli její rodiče naposledy v pondělí 30. srpna těsně před tím, než odešli do zaměstnání. Od té doby jim dívka nezvedala telefon. Dnes ji policisté vypátrali. Dívka je v pořádku.

„Dívka byla ve čtrtek vypátrána. Kriminalisté se případem nadále zabývají a zjišťují jeho další okolnosti,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté už dříve uvedli, že třináctiletou dívku svědci viděli ve společnosti pětadvacetiletého přítele. Pátrali po ní od 30. srpna, kdy s ní naposledy mluvili rodiče. 

Po muži policie pátrání nevyhlásila, ani nezveřejnila jeho popis. „Nemáme zákonné důvody pro to, abychom jeho popis a identitu zveřejnili,“ vysvětlil pro portál iDNES.cz Malášek.

Neobjevily se totiž indicie, které by naznačovaly, že dívka s mladým mužem odešla nedobrovolně. „V minulosti byla již dvakrát pohřešovaná. Vždy se ale vrátila,“ řekl Malášek. 

S tím však rodiče školačky nesouhlasili. Médiím v minulých dnech sdělili, že dívka nikdy neodešla z domu, aniž by jim dala vědět, nebo že by si vypínala telefon. 

„Všechno necháváme na policii. Děkujeme všem za pomoc, věříme, že se brzy vrátí,“ řekla matka pohřešované před týdnem, když se s ní redakce iDNES.cz spojila.