Kde je křižovatka? Řidič nadýchal šest promile, kličkoval s prázdným kolem

  • 109
Nového rekordmana s abnormálně vysokým množstvím alkoholu v krvi zastavili u Rousínova na Vyškovsku policisté. Namol opilý řidič upoutal pozornost hlídky kličkováním i prázdnou přední pneumatikou.

Podezřelého řidiče zastavili vyškovští policisté ve středu dopoledne. „Šofér na silnici nebezpečně kličkoval, navíc měl prázdné přední kolo,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala. 

Ihned poté, co hlídka vůz zastavila, bylo jasné, co stojí za podivnou jízdou. „Zjevně podnapilého řidiče policisté vyzvali k dechové zkoušce, ale výsledná hodnota jim doslova vyrazila dech. Přístroj totiž ukázal šest promile alkoholu v dechu, což je považováno za život ohrožující hladinu,“ komentoval Vala. 

Řidič se špatně dopnutou košilí byl zjevně dezorientovaný, policistů se několikrát ptal, kde je křižovatka. A nedokázal od nich přijmout informaci, že v jedné právě stojí. 

Hlídka na místo okamžitě přivolala záchrannou službu, která pijana převezla do nemocnice. Muž putoval na jednotku intenzivní péče. 

„Další setkání s policisty ale nezodpovědného muže čeká již brzy, hned jak vystřízliví. Za svou riskantní jízdu je totiž důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy mu dokonce hrozí i pobyt ve vězení,“ doplnil Vala s tím, že policisté muži okamžitě odebrali řidičský průkaz.