Diskuze

V brněnských nemocnicích to vře kvůli plánu na sloučení, vznikla i petice

Teprve měsíc je lékař z bohunické nemocnice Jan Blatný ministrem zdravotnictví a už se v „jeho“ Brně dějí věci. Po letech totiž znovu ožívá plán na sloučení dvou zdejších fakultních nemocnic v jeden obří celek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LZ

V první řadě by měl stávající pan ministr řešit stávající situaci s Covidem a zanechat kroky, které vyžadují velmi uvážlivé jednání, na doby klidnější. Takto to vytváří dojem, že byl pověřen svým nedávným šéfem k naplnění osobních ambicí pana profesora. Inu, opět vyplavaly na povrch dávné nešvary. Byla by velkou škodou, když si uvědomíme, že každá brněnská fakultní nemocnice má svá významná specifika, aby situace skončila vzájemnou, už tak nemalou, animozitou.

0 0
možnosti
MV

Tak ekonomicky to jasně smysl dává.

Proto se kdysi sloučila FNsP Brno-Bohunice s Dětskou nemocnicí a porodnicí na Obilním trhu. Větší ekonomický celek má, mimo jiné, také srazit náklady všech vstupů. A to od provozních nákladů (včetně mzdových)+ zdravotnického materiálu, služeb, energií... až k investičním nákladům = nákupy lékařské techniky a investice stavební (DHIM), nebo nehmotné = SW. Ovšem tohle pochopí jen ekonom. Jakmile se do toho "zapletou" ambice jednotlivých klinik a primariátů, tak je situace komplikovanější, protože všude jsou zavedené nějaké hierarchické systémy vedení, které mají svoje "zájmy" granty, plány....atd.

0 0
možnosti
JP

Je to divné. Populace stárne, zdravotnictví mají na starost celkem slabé osoby, na ministerstvu je bordel a stát má tendence vykládat stále méně peněz na zdraví svých platičů dani....

0 0
možnosti
BH

B90o52h81u80š 15H53a26v29e84l

2. 12. 2020 11:18

FN Brno vzniklo sloučením tří FN - Dětské, Porodnice a Bohunice, to byl první krok. Již tehdy se uvožovali o připojení Sv.Anny, tím integrátorem byl ředitel Mudr. Burian. Jistě by se našly výhody spojení, tehdy i nyní. Jsou s tím spojeny i náklady = sloučení procesů, sjednocení SW systémů.

Pro ty co by poukazovali na více FN v Praze, tam to kopíruje lékařské fakulty, je jich více. V Brně je jedna.

0 0
možnosti

R31a95d96e76k 31Š41a95t21a77n

2. 12. 2020 11:48

Nsechny rteotganisace maji pro nas starsi negativni dopady, nekdo vypoadne z dispensarisace, druhy je kotveny na urciteho lekare atd atd.Doufam, ze ke slouceni nedojde!!

1 0
možnosti
DJ

Tak jsem zvědav, kdyby se někdo v Práglu rozhodl, že sloučí všechny pražské fakultní nemocnice (jsou 3) do jedné, co by se dělo a jak by se protestovalo :-/

3 0
možnosti
BH

B22o14h56u73š 90H46a49v16e53l

2. 12. 2020 11:19

Tam je to o lékařských fakultách!

1 0
možnosti
FN

Asi jde zřejmě o peníze. Vcelku logicky se dá zřejmě takto ušetřit . Je vždy logické, že ti postižení mají argumenty proti.

0 0
možnosti
KF

K81a25r14e86l 53F65a19j75t

2. 12. 2020 10:07

Ono je otázka jestli vůbec chápou proti čemu jsou (co podporují je jasné, nechtějí změny).

0 0
možnosti
LZ

Už když to navrhoval Hegr se propočítalo, že by to žádné ekonomické zlepšení nepřineslo, spíš naopak, nechápu, kde berou tu drzost a ve chvíli, kdy nastoupil ušatec jako ministr to zase vytahují. Odporné praktiky několika málo vyvolenců

6 0
možnosti
Foto

Blatný má dělat covida, ne politiku, ani tu regionální.

1 2
možnosti
MV

Jakože když ho pan premiér navrhl a pan prezident jmenoval ministrem zdravotnictví, tak pan Blatný nemá dělat práci ministra zdravotnictví?8-o

0 0
možnosti
JB

Polovina úředníků by skončila, to je problém

3 6
možnosti
LZ

Tady vůbec nejde o úředníky. Když tomu nerozumíte a nepracujete ani v jedné nemocnici, nekecejte hlouposti

7 0
možnosti