Dopravu v Brně komplikovaly namrzlé silnice, během tří hodin se stalo 23 nehod

  • 8
Namrzlé silnice ráno zkomplikovaly dopravu v okolí Brna. Sjezd z Královopolského tunelu zablokoval kamion, silnice už je průjezdná. Policie v Brně od páté do osmé hodiny evidovala 23 dopravních nehod, které se obešly bez zranění. Následně se situace na silnicích uklidnila. S komplikacemi se v Jihomoravském kraji potýkali řidiči zejména na Brněnsku, Blanensku a Znojemsku, uvedla policie.

Vyprostit zahraniční kamion ze sjezdu za tunelem směrem na Svitavy trvalo jihomoravským hasičům zhruba hodinu. Kamion havaroval před sedmou hodinou ranní, hasiči se na místo dostavili o hodinu později.

„Povolali jsme si na místo i speciální techniku,“ sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Řidič kamionu pravděpodobně nezvládl řízení na náledí, které se na Brněnsku tvořilo. „Dechová zkouška u řidiče byla negativní, vzniklá škoda nepřesáhla 100 tisíc korun. Nehoda se obešla bez zranění,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala.

Od páté do osmé hodiny ranní policie evidovala 23 dopravních nehod, všechny bez zranění. Největší potíže byly kromě Brněnska hlášeny také z Blanenska a Znojemska, kam vyjely sypače. „Po 8:15 se kritická situace uklidnila. Buď se již všichni řidiči dopravili tam, kam potřebovali, nebo začali jezdit opatrněji. Na ledovce je obezřetnost na místě,“ doplnil Vala.