Smrtelnou nehodu způsobil řidič v protisměru, zřejmě ho přemohla únava

  • 39
Po úterní nehodě dvou osobních vozů na silnici 52 u Pasohlávek na Brněnsku zemřel po převozu do nemocnice jeden z řidičů, čtyři další lidé se zranili. Srážku zavinilo auto, které přejelo do protisměru, odhaluje zveřejněné video.

Nehoda se stala krátce před 13. hodinou a zachytila ji palubní kamera nákladního auta.

„Dvaačtyřicetiletý cizinec se svým mercedesem krátce před třináctou hodinou vyjel v mírné pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se bez jakéhokoli brzdění čelně srazil s protijedoucí toyotou,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Za změnou směru jízdy auta s polskou registrační značkou podle něj mohla zřejmě řidičova únava.

Toyotu řídil muž z Rakouska, který po převozu do brněnské fakultní nemocnice zemřel. Jeho spolujezdkyně utrpěla těžké zranění, všichni tři pasažéři mercedesu byli zraněni lehce.

Policisté před blížícími se jarními prázdninami na jižní Moravě přidali varování před následky únavy za volantem. „Významnou úlohu může při jízdě sehrát i spolujezdec. Rozhovorem pomůže udržet a kontrolovat pozornost a bdělost řidiče. I v případě nepatrných náznaků únavy se vždy vyplatí zastavit a krátce se občerstvit,“ podotkl Chaloupka.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit