Kromě kamionů na dálnici D2 u Brna v pondělí havaroval i automobil s dodávkou.

Kromě kamionů na dálnici D2 u Brna v pondělí havaroval i automobil s dodávkou. Osobní vůz téměř celý ohořel. | foto: HZS Jihomoravského kraje

Na dálnici D2 u Brna se srazily tři kamiony, tvořily se kolony

  • 2
Na druhém kilometru silnice D2 u Brna se krátce před půl jedenáctou srazily tři kamiony. Zablokovaly všechny tři jízdní pruhy. Jednoho z řidičů převezli s lehkým zraněním do nemocnice. Silnice je již v současnosti průjezdná. Po dobu odklízení vozidel ze silnice se tvořily kolony.

"Tahač s návěsem značky Mercedes narazil do kamionu Volvo, který jel před ním. Ten po nárazu skončil částečně ve svodidlech. Odnesl to i třetí kamion Iveco. Vyproštění osob však nebylo třeba," popsal nehodu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Silnice ve směru na Brno byla dvě hodiny neprůjezdná. Provoz se podařilo obnovit v půl jedné. "Policisté naváděli řidiče na exit na Modřice u Olympie. V současnosti se již jezdí bez problémů," uvedl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Při nehodě se lehce zranil jeden z řidičů. Záchranáři jej převezli do nemocnice v Bohunicích.

Kamion Volvo se podařilo vyprostit jako první. "Posléze vyprošťovací technika odstranila nejvíc poškozený mercedes," doplnil po poledni Haid s tím, že všechny kamiony zůstaly po nehodě na kolech.

Uvnitř jednoho z kamionů byla poškozená propanbutanová lahev, hasiči ji museli vytáhnout, aby nedošlo k výbuchu.

Na stejné silnici se v půl jedné stala další nehoda. Mezi 6. a 7. kilometrem ve směru na Brno se srazila Škoda Fabia s dodávkou. Automobil začal po srážce hořet. "Po příjezdu hasičů byl celý v plamenech, hasiči poskytli předlékařskou pomoc dvěma zraněným," dodal Haid. Záchranná služba převezla do nemocnice tři lidi.

Nehoda se stala krátce před půl jedenáctou.

Nehoda se stala krátce před půl jedenáctou.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit