(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Muž pomohl cyklistovi, kterého napadli pejskaři. Sám skončil v nemocnici

  • 394
Volně pobíhající pes byl v Brně příčinou konfliktu, ze kterého nakonec nejhůř vyšel náhodný svědek. Dvojice pejskařů nejprve zaútočila na cyklistu projíždějícího cyklostezkou. Když se ho další cyklista zastal, obrátili svou pozornost na něj.

Incident se stal minulé pondělí večer na cyklostezce v Jeneweinově ulici. Projíždějící cyklista se dostal do sporu s párem, který psa venčil. Majitelé psa při tom vystupovali velmi agresivně a muž cyklistu fyzicky napadl.

„V tu dobu po cyklostezce projížděl další muž na kole. Zachoval se jako chlap a do konfliktu, který hrozil vážným zraněním, se vložil. Po chvíli se mu podařilo zraněného muže ze sevření útočníka vyprostit,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zachráněný cyklista z místa ujel. Útočník s partnerkou se tak pustili do sedmačtyřicetiletého muže, který cyklistovi pomohl. Když chtěl napadený zavolat policii, vypadl mu mobil. Žena telefon popadla a zahodila. Policisty nakonec přivolali svědci, kteří vše viděli.

„Statečný zachránce odnesl agresivitu páru tržnou ranou, několika hematomy, rozbitými brýlemi a také ztraceným telefonem. Byl ošetřen v Úrazové nemocnici,“ přiblížil Šváb.

Agresivní dvojici policie zadržela. Muž i žena byli pod vlivem alkoholu a odmítli vypovídat. 

„Žena již čelí podezření z přečinu výtržnictví, muž navíc z ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ podotkl Šváb.