Rusalka na Špilberku. Operní pěvkyně Jitka Zerhauová vystoupila v rolích Ježibaby a Cizí kněžny, Vodníka ztvárnil Richard Novák. V hlavní roli Pavla Vykopalová

Rusalka na Špilberku. Operní pěvkyně Jitka Zerhauová vystoupila v rolích Ježibaby a Cizí kněžny, Vodníka ztvárnil Richard Novák. V hlavní roli Pavla Vykopalová | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Na Špilberku zpívala nešťastná Rusalka

  • 1
Pohádkový operní příběh Rusalky a její nešťastné lásky ožil dnes ve 20 hodin na nádvoří hradu Špilberk. Nejznámější Dvořákovu operu zde připravila agentura Amneris. Bezmála tříapůlhodinovou inscenaci nastudoval Jaroslav Brych.

„Hraje se za každého počasí. V hlavní roli vystoupí Pavla Vykopalová,“ uvedla ředitelka agentury Amneris Jitka Zerhauová, která si v představení zazpívá hned dvě role. Operní pěvkyně se před publikem objeví jako Ježibaba a Cizí kněžna. Vodníka bude zpívat známý operní bard Richard Novák.

„Vystupovat bude celkem sto sedmdesát účinkujících, z nichž sedmdesát lidí tvoří kupříkladu orchestr,“ uvedla Zerhauová.

Rusalka na Špilberku. Operní pěvkyně Jitka Zerhauová vystoupila v rolích Ježibaby a Cizí kněžny, Vodníka ztvárnil Richard Novák. V hlavní roli Pavla VykopalováRusalka na Špilberku. Operní pěvkyně Jitka Zerhauová vystoupila v rolích Ježibaby a Cizí kněžny, Vodníka ztvárnil Richard Novák. V hlavní roli Pavla Vykopalová

Nejhranější českou operu pod širým nebem měli diváci šanci slyšet pouze v jediném provedení. Cena vstupenek se pohybovala od 300 do 500 korun.

Hlediště podle Zerhauové nastavili pořadatelé tentokrát pro osm set lidí.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit