Řidička přehlédla namol opilého spáče, na parkovišti do něj vrazila autem

  • 106
Nevhodné místo ke spánku si v pondělí odpoledne vybral opilec, který ulehl přímo na parkovišti v centru Brna. Záhy do něj narazila řidička, která zde chtěla odstavit auto a ležícího muže přehlédla. Opilec s více než čtyřmi promile alkoholu měl ovšem štěstí a vyvázl bez vážnějšího zranění.

Šestačtyřicetiletá řidička najížděla na parkovací místo popředu, přesto si stejně starého muže ležícího vedle platebního automatu nevšimla a vrazila do něj nárazníkem. 

Po couvnutí se zřejmě chystala na překážku znovu najet, v tom jí však zabránil strážník, který přibíhal zkontrolovat stav ležícího muže poté, co jej spatřila obsluha kamerového systému.

„Muž byl naštěstí při vědomí a bez viditelných zranění. Strážník mu poskytl první pomoc a přivolal zdravotníky. Než muž zamířil sanitkou do nemocnice, nadýchal 4,18 promile alkoholu,“ informovala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Řidička uvedla, že o ležícím muži neměla ani ponětí, přestože předtím u automatu platila.

„Možná ještě seděl a potom spadl,“ přemítala řidička, strážníci však tuto variantu vyvrátili díky kamerovému záznamu. Případem se dále zabývají státní policisté.