Spojení dvou největších událostí Burgerfest a Burger Street Festival naleznou návštěvníci Burger Areny na brněnském výstavišti během letošního Motosalonu. | foto: iDNES.cz

Motosalon doprovodí festival burgerů, chystá dva náklaďáky masa a bazén piva

  • 4
Největší krytý český streetfoodový festival se letos uskuteční společně s Motosalonem, který začne ve čtvrtek na brněnském výstavišti. Návštěvníci se tak kromě nadupaných mašin mohou těšit i na nálož jídla a pití.

Na výstavišti se spojí Burgerfest a Burger Street Festival. Pořadatelé připraví šedesát jedinečných menu obsahující hovězí, křupavou cibulku a lahodný dip společně s hektolitry piva. K dostání budou také vegetariánské nebo bezlepkové burgery.

V Burger aréně nebude například chybět brněnská firma Amici, která začínala s pečením pizzy a později svůj sortiment rozšířila. Do Arény dorazí také novozélandská franšíza Angel Grill z Frýdku-Místku.

„S každou objednávkou si doslova hrajeme, baví nás to, protože to děláme jinak a kvalitně,“ řekl Mirek Chovan z Angel Grill k lokálnímu úspěchu, který si restaurace vydobyla. Stejně jako brněnští Amici i oni získali ve street soutěži tři první místa.

Všem typům návštěvníků je přizpůsobený i doprovodný program. Kromě kuchařské předváděčky na podiu, kde se představí čeští i zahraniční kuchaři a grill masteři, bude nachystaná škola vaření pro děti i dospělé. Do arény přijede také Jack Daniels truck.

Organizátoři připravované food akce Bedřich Snášel a Zdeněk Střížek tak před sebou mají úkol uspokojit 60 tisíc návštěvníku. 

„Arénu koncipujeme i s ohledem na březnový termín jako částečně venkovní a částečně zastřešenou akci. Food zónu samozřejmě doplní i další program,“ popsal Zdeněk Střížek, organizátor pražského Burgerfestu.

„Předpokládáme, že se spotřebuje přes pět tun hovězího masa a návštěvníci vypijí kolem deseti kubíků piva. Pro představu jsou to dvě plně naložená nákladní auta masa a zahradní bazén plný piva,“ vypočítal Snášel.

Spojením dvou akcí tak vznikne jedinečná akce a zcela nová zkušenost. „Kromě motorkářů chceme přilákat i rodiny s dětmi, které tradičně chodí nejen na Motosalon, ale i na obě naše akce,“ vysvětlil Snášel.

Akci ocení i ti, kteří hovězí maso nemusejí. „Burger Arena bude nabízet také jídla jako vegetariánské nebo bezlepkové alternativy. U vybraných prodejců budou k dostání i burgery s chutnou náhražkou masa a stejně tak bezlepkové housky,“ dodal Snášel.