(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Pes na sídlišti v Brně kousl druhého, majitelé si rozbili obličeje pěstmi

  • 19
V pěstní potyčku mezi dvěma staršími muži vyústil konflikt psů na brněnském sídlišti. Majitelé si navzájem způsobili krvavá zranění v obličeji, zklidnit je museli strážníci.

Sedmapadesátiletý muž venčil v pátek odpoledne v brněnských Bohunicích svého stafordširského bulteriéra uvázaného na vodítku. K němu přiběhla border kolie a pes neznámé rasy patřící jednašedesátiletému muži.

Když se dva psi běhající na volno s košíkem k bulteriérovi přiblížili, ten se po jednom z nich ohnal a kousl ho. Tím odstartoval roztržku mezi majiteli, jeden z nich pak zavolal strážníky.

„Hlídka už z dálky viděla dva muže, kteří na sebe křičeli. Jak si strážníci všimli, oba měli ve tváři krvácející zranění a uklidnění situace nepomáhali ani jejich štěkající psi,“ přiblížila mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Oba muži se shodli na popisu situace jen do psího kousnutí. „Oba také přiznali, že si následně vyměnili několik ran. Kdo z nich si ale začal, na tom se neshodli,“ podotkla Kadrnožková.

Protože strážníci nebyli schopni případ vyřešit na místě, předali jej správnímu orgánu kvůli podezření z přestupku proti občanskému soužití.