Skupina Kamelot

Skupina Kamelot | foto: Luděk Peřina

Kapela Kamelot chce odehrát sto koncertů za sto dní

Velkou výzvu si pro sebe nachystala brněnská folková skupina Kamelot. Se svým turné k chystané novince Mořská sůl se chce zapsat do tuzemské knihy rekordů. V březnu vyrazí čtveřice hudebníků na šňůru po České republice i Slovensku. A s každodenním hraním nepřestane, dokud na jejich koncertním počítadle nepadne stovka.

Hudebníci se rozhodli, že je nezastaví ani případná chřipka či technická závada. "Kamelot vydává nové album po třech letech a členové kapely se rozhodli udělat k jeho křtu něco, co ještě nikdo nezkusil - hrát sto dní v kuse," potvrdila koncertní manažerka skupiny Lucie Kopáčková.

Roman Horký & KamelotTurné začne v brněnské hale Vodova 3. března, tedy v den pětačtyřicátých narozenin frontmana Romana Horkého. Skončit pokus o rekord plánuje skupina 10. června. Kde všude kapela zahraje, brzy zveřejní na svých webových stránkách

"Jistě to bude psychicky i fyzicky náročné, přece jen vyrážejí na turné v době očekávané chřipkové epidemie," soudí Kopáčková.

Horkého party zkouší i kytarista

Na zákeřné viry se připravit nelze, ale jinak už Kamelot pilně zkoušejí nové písně a Horkého pěvecké party pro jistotu piluje i kytarista. "A pokud by došlo k nějaké technické poruše v místě koncertu, kluci si řekli, že to klidně odehrají v tamní hospodě," dodala.

Poskládat šňůru tak, aby si koncerty nekonkurovaly blízkostí, ale aby zároveň kapela nemusela cestovat z jednoho konce republiky na druhý, nebylo snadné. A nakonec několik velkých přejezdů Kamelot skutečně čeká. "Když se muzikanti na rozpis podívali, párkrát se jim oči protočily," prozradila Kopáčková.

Pokud se šňůra povede, čeká Kamelot a všechny členy týmu včetně pořadatelů koncertů zápis do České knihy rekordů agentury Dobrý den. Na každém koncertě navíc Kamelot své nové album i pokřtí novým světlým ležákem se stejným názvem jaký nese skupina.

Vstupné jednotlivých vystoupení bude plně v režii místních pořadatelů, ovšem skupina hodlá pokaždé část ze svého honoráře věnovat brněnskému Klokánku.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit