Program začíná v jedenáct hodin dopoledne a budou ho moderovat herec Martin Zounar a imitátor Petr Martinák. Pořadatelé dále slibují skákací hrad, trampolínu, skládání obřích kostek, show Železného Zekona nebo koncert Michala Davida.
Soutěže se zúčastní deset předem přihlášených týmů, profesionálů i amatérů. Postupně budou muset ugrilovat uzeninu, vepřové a hovězí maso a také dezert. Ten je letošní novinkou. Vítěz postoupí do pražského finále.
Mistrovství republiky v grilování se letos koná popáté. "Kvalita týmů, rafinovanost receptur i kvalita servírování rok od roku stoupá. Soutěžící se například nebojí kombinovat přímé grilování s postupným dopékáním a kladou důraz i na symbiózu s přílohami. Grilování se posunuje do precizní kulinářské disciplíny plné fantazie a elegantního servírování," zhodnotil lektor kurzů vaření Václav Modelský.
Pořadatelé usilují o přijetí do seriálu mistrovství světa. "Loňského finále se jako porotce zúčastnil Olaf Schmidt, člen vedení Světové asociace grilování, který byl úrovní českého grilování příjemně překvapený a bude prosazovat, aby Česká republika dostala od asociace mezinárodní licenci, která automaticky zaručuje účast na mistrovství světa," dodal Modelský.