Autobusové nádraží a bazén v jednom. Brněnskou Zvonařku trápí voda

  • 85
Ani generální rekonstrukce za sto milionů korun nezbavila Zvonařku negativních reakcí. Necelý rok od kompletního znovuotevření se brněnské autobusové nádraží znovu potýká s problémy. Tentokrát nehraje prim špína ani nedostatečné osvětlení, ale voda.

Stačí, aby přišel jeden hustší déšť, a u středových zastřešených nástupišť se tvoří několikametrové louže. Glosátoři na sociálních sítích už Zvonařku začali nazývat veřejným koupalištěm. 

„Však kde jinde mají autobusák kombinovaný s veřejným bazénem? A navíc zdarma!“ napsal třeba Tomáš Daněk. Další se „těší“, až si na Zvonařku přijdou v zimě zabruslit.

Na vině není nedokonalá střecha, jak by se na první pohled mohlo zdát. „Když hodně prší, kanály nestačí všechnu vodu odchytit, a tak steče po asfaltu pod zastřešený prostor. Také ji tam navezou autobusy, které přijíždějí a voda z nich crčí,“ vysvětluje Antonín Grund, ředitel společnosti ČSAD Brno Holding, která Zvonařku vlastní.

A tvrdí, že špatně vyspádovaná nástupiště nezpůsobují žádný zásadní problém. 

„Příležitostná voda nekomplikuje jízdu autobusů ani pohyb pěších. Není to ideální, ale snažíme se na tom pracovat a situaci řešit. Nový asfalt ale nejde jen tak rozkopat,“ říká, ovšem bez konkrétního řešení. Než nějaké vymyslí, musí vodu po každém dešti odklízet údržbářská četa.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit