Závodník Jan Kopecký, který na konci března představil svůj nový speciál (na snímku), bude v sobotu jezdit v traktoru.

Závodník Jan Kopecký, který na konci března představil svůj nový speciál (na snímku), bude v sobotu jezdit v traktoru. | foto: Radim Strachoň, MAFRA

Rally jezdec Kopecký přesedne v Agrotecu ze závodního auta za volant traktoru

  • 1
Starý viniční traktor, favorit, Škoda Popular a závodní formule ze 60. let minulého století. To vše mohou vidět nejen milovníci zemědělské techniky v sobotu na dni otevřených dveří Agrotec Group v areálu firmy v Hustopečích. Akce začíná v 9 ráno a potrvá do 13 hodin odpoledne.

Letošní téma Pokrok nezastavíš! návštěvníkům nabídne stezku plnou úkolů, která představí pokrok, jehož lidstvo dosáhlo v oblasti automobilismu i zemědělských strojů. K vidění bude Quadtrac, největší a nejsilnější sériově vyráběný traktor na světě, a taky jeden z nejmodernějších kombajnů Axial-Flow.

Kromě prohlídky traktorů, mlátiček, náklaďáků a bagrů, jež si lze taky vyzkoušet, se návštěvníci mohou těšit na několikanásobného mistra České republiky v automobilových soutěžích Jana Kopeckého nebo na závodníka Martina Radu, který je zároveň ředitelem společnosti Agrotec Group.

„Na akci se každoročně přijdou podívat stovky lidí nejen z Hustopečí a okolí, ale i ze vzdálenějších míst České republiky i Slovenska. Den otevřených dveří je jednou z největších událostí roku,“ uvedl Rada.

Rally bez benzinu. Mezi vinohrady vyrazí auta na alternativní pohon

Chybět nebude ani tradiční jízda v traktorech nebo možnost zahrát si o svezení v rally speciálu. „Traktory řídí naši produktoví manažeři, tentokrát ale bude fanoušky a návštěvníky akce vozit v traktorech také rally jezdec Honza Kopecký, který má kromě řidičáku na rychlá auta papíry i na traktor,“ vyzdvihla mluvčí firmy Hana Černohorská.

Připravený je taky program pro dospělé, jeho součástí bude vystoupení taneční skupiny z Hustopečí Move Around, divadla ÚDiF, neboli Úžasné divadlo fyziky, pořádnou sílu předvede strongman Zdeněk Vávra a k tomu všemu bude hrát kapela The Teachers.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit