A venku v roští prý se obsluhovat nebude. To jsou pochopitelné provozní drobnosti, které by nestály za zmínku. Ostatně, míst uvnitř prostorné restaurace je dost.
Formálně se obsluze v Boulevardu nic vytknout nedá. Jídlo jsme měli na stole za pár minut a účet byl vystaven bez chybičky. Proč se ale obsluhující pánové u všeho tváří jako při plánování vraždy?
Nudné polévky a slepené těstoviny
test menuMF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Recenzentka podnik navštívila nejméně dvakrát. Dnes: Boulevard restaurant Lidická 12, 602 00 Brno Hodnocení: 60 % |
Tříchodové polední menu mělo trochu těžkopádný start. Dvě návštěvy v minulém týdnu, a obě polévky byly jen tekutiny k obyčejnému zaplnění žaludku.
Žampionový krém i zeleninová polévka s rozvařenými ovesnými vločkami měly obdobný nezáživný šedobílý základ i nudnou chuť a vůni.
Pondělní marinovaná krkovička s restovanou slaninou - to kuchař zaútočil všemi zbraněmi na žlučníky svých klientů.
Plátek dobrého křehkého vepřového masa se bezvládně utápěl ve vrstvě tuku. Mastnotu pustily pod sebe i orestované kostičky slaniny. Navíc předaly masu štědrou dávku soli navíc.
Čtvrteční tagliatelle s rajčatovou omáčkou reprezentovaly nejzákladnější recepturu, jak těstoviny připravit. Omáčka chutná přesně tak, jak se očekává od rajčatového pyré s mletým masem. Nudle strávily pár minut ve vařící vodě navíc a některé zůstaly k sobě přilepené.
Dezerty v Boulevardu umějí
Starty nic moc, ale finiši tleskám. Pochvalná slova patří dezertům.
Jak pondělní křehké a nadýchané minikoblihy, tak i lehká čokoládová pěna s magickým zakončením v podobě štípnutí chilli papričky na jazyku. Byly čerstvé a výtečné.
kuchyně v boulevarduBoulevard nabízí každý den včetně víkendů tříchodové menu za 95 korun. V ceně je polévka, hlavní jídlo a sladký zákusek. V sobotu a v neděli je ke dvěma menu pro dospělé dětská porce zdarma. |
Boulevard není lidová jídelna s hotovkami za pár korun. Jsme sem vábeni na "chutě v hlavní roli" a slibuje se nám "ráj pro duši každého labužníka".
Od obou poledních menu jsem očekávala něco víc. Víc přitažlivých chutí a kulinářských nápadů. Zažila jsem běžný restaurační standard. Nenaštval, ale ani neohromil.