ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Velký test těstovin: Většina Čechů zvolí fusilli. Není však vrtule jako vrtule

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Byť na obyvatele Apeninského poloostrova nemáme, i tak spořádá ročně průměrný Čech přes osm kilogramů těstovin. To znamená odhadem pětačtyřicet obědů či večeří za rok. Českým králem italské kuchyně jsou bezvaječné fusilli neboli vřetena. Víte, jaké koupit, abyste si opravdu pochutnali? A že si můžete dopřát i jejich zdravější variantu?

Kolínka? Tradiční fleky? Špagety, či spíš penne? Nebo dokonce polévkové nudle?

Prémiové testy

Kdepak, když český zákazník vyrazí do obchodu, obvykle sáhne po rozverných vrtulích. Společnost GfK dokonce před časem zkoumala náš těstovinový apetit a zjistila, že fusilli, jak se vřetena po italsku nazývají, kupují tři čtvrtiny Čechů.

Porovnali jsme šestnáct druhů vrtulí, abychom vám pomohli u regálů vybrat takové, které prospějí chuťovým pohárkům a potěší i tělo zmožené vánočním hodováním.

Obsah velkého testu těstovin

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy