Krémová česnečka z medvědího česneku

2 hodnocení

Medvědí česnek je plný vitaminů a teď je jeho sezona. Uvařte si z něj vynikající polévku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    304 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1271 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    25,4 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    15,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve větším hrnci rozpustíme máslo. Přidáme na kostky pokrájené brambory, najemno nakrájenou cibuli a plátky česneku.
  2. Vše spolu orestujeme a potom zalijeme vývarem. Osolíme a asi 20 minut povaříme. Pak přidáme citronovou šťávu a medvědí česnek.
  3. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a podle chuti dosolíme.
  4. Slunečnicová semínka opražíme na suché pánvi dozlatova. Polévku podáváme ozdobenou opraženými semínky a pár kapkami olivového oleje.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.