ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: František Vlček, MAFRA

Pět teenagerů v Německu znásilnilo ženu, na trest jsou však příliš mladí

  • 369
Porúrským městem Mülheim na západě Německa otřásl případ znásilnění mladé ženy, za kterým podle vyšetřovatelům stojí tři čtrnáctiletí a dva dvanáctiletí chlapci původem z Bulharska. Prokuratura v pondělí oznámila, že jeden ze starších chlapců je ve vyšetřovací vazbě.

Případ se stal v pátek pozdě večer, policie však byla na informace vzhledem k věku podezřelých skoupá. Několik místních obyvatel podle německé stanice Deutsche Welle šlo na procházku se psem, když u nedalekého hřiště našli dva mladíky a mladou ženu. 

„Svědci zareagovali perfektně,“ uvedl policejní mluvčí s tím, že z vyšetřování pak vyplynulo, že se skupina násilníků skládala celkem z pěti chlapců. V pondělí policie sdělila, že oba mladší chlapci nejsou trestně odpovědní a že proti starší trojici nebyl během víkendu vydán žádný zatykač. 

To se změnilo právě v pondělí, kdy kriminalisté zjistili, že jeden ze čtrnáctiletých podezřelých se v době, kdy nebyl trestně odpovědný, dopustil dvou případů sexuálních deliktů. Soud proto vydal zatykač a policie chlapce zadržela. Další informace nezveřejnila.

K oběti policie uvedla, že znásilněné dívce je 18 let a že byla hospitalizována. V sobotu ji pak nemocnice propustila do domácí péče.

Místní se obávali, že podezřelé děti se v pondělí zúčastní školního vyučování, ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko totiž letní prázdniny začnou až za týden. Podle DPA se však nikdo z nich po zbývající týden do školy nevrátí.

Červenou značkou je označeno město Mülheim, kde skupina teenagerů znásilnila osmnáctiletou dívku

Červenou značkou je označeno město Mülheim, kde skupina teenagerů znásilnila osmnáctiletou dívku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video