ilustrační snímek | foto: Policie ČR Praha

Padělky nebereme. Zloději v Neapoli vrátili okradenému kopii luxusních hodinek

  • 16
Nevšední loupež se stala na zahrádce kavárny v italské Neapoli. Zloděj během několika sekund se zbraní v ruce okradl švýcarského turistu o hodinky. Po chvíli mu je ale s omluvou vrátil jeho kolega. Ukázalo se totiž, že byly jen padělek luxusní značky. Incident zachytily bezpečnostní kamery.

Napsal o tom web stanice CNN. Ke dvěma švýcarským turistům, kteří si přišli večer vypít skleničku na zahrádku kavárny na neapolské náměstí Trieste e Trento, se přiblížil mladík, namířil na hlavu jednoho z nich zbraň, strhl mu ze zápěstí hodinky a zmizel.

O sedm minut později se ale na zahrádce objevil jiný mladý muž, který s omluvnými gesty vrátil hodinky jejich majiteli. Jak vyšlo najevo, zloději neměli o hodinky zájem, protože se ukázalo, že jde o pouhý padělek švýcarské značky Richard Mille.

„Přinesli je zpět a říkali: ‘Promiňte, promiňte,‘ možná s domněnkou, že je nenahlasí,“ komentoval podle webu stanice CNN Antonio Viscon, spolumajitel podniku Monidee Café, kde incident proběhl.

Krádež zachytily bezpečnostní kamery. Na záznamu je vidět, jak ve chvíli, kdy se číšník otočil k zahrádce zády a vydal se do vnitřní části podniku, si to přes náměstí k lidem u venkovních stolků namířil muž, vytáhl zbraň a okradl jednoho z hostů.

Loupež netrvala déle než pár sekund. Zahrádka byla v tu chvíli poměrně zaplněná a lidé chodili i kolem po ulici. Podle spolumajitele podniku Antonia Viscontiho turisté vystrašeni nebyli a událost označili za „velké dobrodružství“. Po vrácení hodinek v podniku zůstali na další drink.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video