Policejní fotografie Luise Alfreda Garavita

Policejní fotografie Luise Alfreda Garavita | foto: AP

Kolumbijská bestie zemřela, Garavito se přiznal k brutálním vraždám 170 dětí

  • 10
V kolumbijském vězení zemřel odsouzený vrah Luis Alfredo Garavito, který se dříve přiznal k vraždám nejméně 170 dětí a mladistvých. V noci na pátek to oznámila vězeňská správa, informovala agentura AFP. Ve vězení byl Garavito od roku 1999, v posledních letech trpěl rakovinou a leukémií.

Garavito vraždil skoro 20 let v různých částech Kolumbie, ale také v Ekvádoru a Venezuele. Podle agentury AFP se přiznal k vraždám nejméně 170 dětí a mladistvých, některé další zdroje ale hovoří až o 200 obětech.

Převážně chlapce a nezletilé mladé muže z chudých poměrů také znásilňoval, některým odděloval genitálie, které jim pak vkládal do úst.

Kolumbijský vrah dětí si vedl podrobné záznamy

Garavito své oběti lákal na peníze a dárky. Převlékal se za mnicha, bezdomovce či pouličního prodejce. Kvůli hrůznosti svých činů dostal v médiích přezdívku bestie. Podle agentury DPA si vedl záznam o každé své oběti. Starý zápisník posléze předal policii a přiznal, že si v něm odškrtával jednotlivá jména.

„Rád bych požádal o prominutí toho, co jsem dělal. Všechno přiznávám. Zabíjel jsem a mými oběťmi nebyly jen děti zapsané v notesu. Zabil jsem jich ještě víc,“ řekl tehdy Garavito.

Garavita policie zadržela v roce 1999. V roce 2000 byl odsouzen k 835 letům vězení. Nejvyšší trest v Kolumbii je však 40 let za mřížemi. V roce 2021 tehdejší prezident Iván Duque odmítl možnost propuštění Garavita na svobodu po uplynutí dvou třetin trestu. V nemocnici, kam byl kvůli nemoci převezen, zemřel ve čtvrtek ve věku 66 let.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video