VIDEO: Při projevu Trumpa omdlela žena, prezident všechny vybídl k modlitbě

  • 24
V pondělí na posledním předvolebním mítinku ve státě Missouri, který absolvoval Donald Trump těsně před volbami do Kongresu, omdlela při prezidentově proslovu starší žena. Trump poté vyzval všechny přítomné, aby se za ženu pomodlili. Ženu ze sálu odnesli na nosítkách za přítomnosti doktora.

Prezident Donald Trump před volbami navštívil 44 volebních shromáždění. Jen v minulém týdnu se zúčastnil jedenácti. V pondělí pozdravil Trump republikánské voliče kromě státu Missouri ještě v Ohiu a Indianě.

V USA v úterý začaly volby do Kongresu, které mohou změnit rozložení sil hlavně ve Sněmovně reprezentantů. Podle předvolebních průzkumů se očekává výrazný úspěch demokratů, kteří by tak ovládli Sněmovnu reprezentantů, republikáni by si mohli udržet převahu v Senátu. 

Momentálně mají nad Kongresem převahu republikáni, pokud tuto převahu ve Sněmovně reprezentantů skutečně ztratí, mohlo by to značně zkomplikovat zbývající dva roky vlády šéfa Bílého domu.

Demokraté se totiž netají tím, že kontroverzního prezidenta, jehož administrativa se opírá o Kongres, chtějí blokovat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video