Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Sněmovna reprezentantů zůstane demokratům, ale většina se jim ztenčí

Američtí demokraté mají po volbách jistých 218 křesel ve Sněmovně reprezentantů, a budou tedy i nadále tuto komoru Kongresu ovládat. Na základě stále ještě neúplných výsledků o tom v noci na středu informovala americká média. Demokraté nicméně nemohou hovořit o žádném velkém úspěchu, po nečekaných porážkách v několika okrscích se totiž jejich převaha nad republikány celkově nejspíš ztenčí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J79a19n 98B52a55b93i85č44k86a

11. 11. 2020 19:50

No podle těch co dělají rozbor voleb, tak ubraly hlasy demokratům hlavně požadavky na odnětí nebo alespon snížení finačních prostředků pro policii, oni lidé přeci mají raději bezpečí. Dále to bylo neustálé omýlání předností socialismu, od levého křídla demokratů, to některá lidi vystrašilo Také, že jasně neodsoudili pálení a rabování.

0 0
možnosti
MK

Myslíte nářky těch, co to projeli a musí to na něco svést (a taky jejich konzultanti, co si potřebují obhájit peníze co vyinkasovali za svoji neschopnost)? Anebo ty rozbory, které ukazují, že čím víc kandidáti utíkali doprava, a pryč ani ne tak od "defund the police" (myslím, že to je skutečně blbě zvolený slogan), ale co nejdál od Medicare 4 All nebo i Green New Deal, tak tím hůř dopadli?

https://twitter.com/ryangrim/status/1325110338392477698/photo/1

Tak honem přiživovat levicového strašáka, a naslouchat kázání neúspěšných Demokratů, co to se svým "run to the right" přístupem projeli na celé čáře (Claire McCaskill), zkrachovalých zkorumpovaných Demokratů (Rahm Emanuel), či nedejbože republikánů (Kasich). To už tomu úplně nasazuje korunu. To jako Demokrati chodí vykládat moudra o tom, jaká republikáni mají prosazovat témata a jak vést kampaň, a ti to hned nadšeně papouškují a umravňují své kolegy: "Slyšíte Demokraty? My jsme vám to říkali, že už to přeháníte, jdete do extrémů!" ;-D

0 2
možnosti
MK

smutné je, že po tomhle tom volebním propadu (Biden Trumpa nesmetl, jak by si zasloužil, ztráta křesel v House, zisk Senátu nenastal) si Demokraté v Senátu zvolí opět to stejné vedení - Schumer, Durbin, Murray.

A ještě smutnější je, že prý jednomyslně a bez námitek. Tzn. i Bernie i ti progresivnější senátoři jsou spokojeni s tím, co tam Chuck předvádí?

0 0
možnosti
DK

tak jak to vypadá ? ještě Donald nechává Bidena v sladkém nevědomí ? Je hustej - ne náhodou je americký prezident - je vidět že je to starej lišák kterej si všechny vychutná na konci v suchým triku R^

0 0
možnosti
MD

Mě třeba stále není jasné, jak je možné, že v aglomeraci, kde, když to přeženu, žije 1 mil obyvatel (včetně dětí) mohlo být odevzdáno 1.444.959 hlasů.

1 0
možnosti
DK

podle všech zdejších je to fake a trojnásobnej hoax :-P

0 0
možnosti
MK

tak možná se teď Pelosi vrátí její povýšenecký komentář na adresu The Squad vrátí jako bumerang: "They're four people, and that's how many votes they got.” Zvlášť, když The Squad aspol. posílí o Bowmana, Newman, Cori Bush, Mondaire Jonese.

Což ale Nancy, pokud bude v čele, vyřeší zřejmě v souladu se svým přesvědčením tak, že se bude raději chodit doprošovat Kevina McCarthyho o hlasy republikánů. V Senátu zas budou muset škemrat u McConnella, no, suma sumárum, Bidenovi projde jen to, co dovolí republikáni. Progresivní změny a reformy neprojdou v House přes korporátní Demokraty, v Senátu je smetou rovnou republikáni (+Manchin). Takže se pendrek změní, neřešené problémy zůstanou nevyřešené, a jestli za čtyři roky Dems nepostaví skutečně silného kandidáta s populárním programem a vizí (pochybuju, beztak tam procpou Kamalu), tak se s Bílým domem mohou zase rozloučit.

0 0
možnosti
MP

V Senátu ztratili, ve Sněmovně reprezentantů ztratili a pak někdo tvrdí, že Biden vyhrál:-)

2 3
možnosti
JJ

J44i71ř36í 13J28í59l56e48k

11. 11. 2020 18:03

a není vám divné, že se hlasovalo na jednom hlasovacím lístku do komor i pro prezidenta?

0 0
možnosti
OC

Trump má NC, 10k mrtvých hlasů, 100k neplatných v PA, v AZ rozdíl pod 1%, recount ještě bude v MI, MO a GA.

https://www.youtube.com/watch?v=4v_HZ-o6IwQ

0 2
možnosti
JJ

J61i33ř22í 74J19í42l32e27k

11. 11. 2020 16:04

čínskojazyčná satelitní televizní stanice?;-D

1 0
možnosti
JJ

J12i81ř29í 44J21í96l31e16k

11. 11. 2020 15:41

Včerejší tiskovka Trumpovy mluvčí a šéf republikánů dávala jako jeden z mála údajných důkazů údajného volebního podvodu svědectví whistleblowera z pošty, který tvrdil, že dostal příkaz manipulovat s hlasy. Už ho vyslechli vyšetřovatelé a Richard Hopkins celé svědectví ODVOLAL.;-)

"The federal court denied the Trump campaign's motion: !The President and his campaign representatives had falsely claimed throughout the day that their representatives were not allowed in the room. But their counsel admitted at the hearing, after questions from the court, that they had several representatives in the room." !

Prezident a jeho představitelé v kampani po celý den falešně tvrdili, že jejich zástupci nemají povolen vstup do místnosti. Jejich právní zástupce ale na jednání po otázkách soudu připustil, že v místnosti měli několik zástupců.

Foxnews: Federální soudce ve čtvrtek večer zamítl nouzový příkaz, aby zastavil sčítání hlasů ve Filadelfii, který v odpoledních hodinách přinesla Trumpova kampaň, která tvrdila, že volební pracovníci ignorovali dřívější rozhodnutí soudu o volebních pozorovatelích.

"Rada voleb v okrese Philadelphia „úmyslně odmítá umožnit jakémukoli zástupci a pozorovatelům voleb pro prezidenta Trumpa a republikánskou stranu,“ uvedl Trumpův právní tým. Soudce žádost zamítl slovy: „Jak bylo uvedeno během dnešního slyšení o nouzovém příkazu, ve světle dohody stran je návrh žalobce bez předsudků zamítnut“ : Soudce uvedl, že Trumpova kampaň připustila, že jejím pozorovatelům bylo umožněno být svědky počítání

1 1
možnosti
MD

A co takový Domenick J. Demuro z Filadelfie???

1 0
možnosti
JN

Furt říkám, že angličtina je snad po finštině a čínštině ten nejtěžší jazyk, který neustále překvapuje. Vždy jsem si myslel, že "speaker" je česky mluvčí, přičemž jde o podstatné jméno, odvozené od slovesa "speak", tedy mlubit. Ale ono je to jinak. Speaker of the Representatives není mluvčí, ale předseda sněmovny reprezentantů. Jak se ale řekne správně anglicky mluvčí sněmovny reprezentantů amerického Kongresu?

0 0
možnosti
JJ

J26i70ř95í 42J54í66l24e32k

11. 11. 2020 15:43

ano, a takovým "spíkrem" byl i pan Vanek, u kterého jsem poobědval u něj doma na předměstí Washingtonu. Nejvýše postavený Česchoslovák v USA

0 0
možnosti
RF

Ale objektivní média přece už týdny před volbami vyhlašovala, že přijde modré tsunami...

1 1
možnosti
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Policie zabavila 300 milionů na nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu

5. června 2024

Premium Česká policie v tichosti řeší třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní obchody...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Manuál pro tápajícího eurovoliče: o čem se nejvíc mluví a z koho lze vybírat

7. června 2024

Většina lidí se zřejmě u voleb bude rozhodovat podle toho, jestli jsou spokojení se současnou...

Nejzajímavější volební příběhy radosti a zklamání. O co teď která strana hraje

7. června 2024

Premium Už dnes se otevírají volební místnosti, do kterých zamíří nejspíš viditelně menší část oprávněných...

A co kdyby invaze selhala? V Normandii to mohlo dopadnout i špatně

7. června 2024

Premium S odstupem 80 let, desítek filmů, štosů knih a hodin dějepisu už je vylodění v Normandii jen...

Lokomotivy se podařilo odtrhnout, provoz na trati bude omezen i v pátek

6. června 2024  9:36,  aktualizováno  23:09

Správa železnic odstraňuje následky po tragické noční srážce vlaků na nově vybudované zastávce...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!