VIDEO: Věděl, k čemu se nejlépe hodí. Voják si ruskou vlajkou čistil boty

  • 18
Na Twitteru se šíří video ukrajinských vojáků, kteří na frontě ukořistili ruskou vlajku. Úlovek si na snímku nejprve prohlíží a poté s ní sundavá bláto z bot. Lidé v komentářích ruský státní symbol přirovnávají k toaletnímu papíru.

Jiní komentující vojáka v uniformě chválí. Podle nich s vlajkou zachází tak, jak si zaslouží. Pozitivní slova se obránci dostávají i od jeho spolubojovníka ze zákopu.

Nejde zdaleka o první případ ničení ruských státních symbolů Ukrajinci. Videa pálení či trhání ruské vlajky se sítěmi šíří od počátku války, kterou s Ukrajinou Rusko rozpoutalo loni v únoru. Konflikt však fakticky trvá už od roku 2014, kdy ruské síly anektovaly ukrajinský poloostrov Krym.

Rusko je lepší. Spolužáci poplivali ukrajinskou dívku, chování odsoudil i Rakušan

Nesouhlas s invazí dávají najevo i lidé mimo armádu a zemi. Nedávným veřejným projevem vzdoru byl například incident ukrajinské modelky Ilony Černobajové.

Ta na filmový festival v Cannes oblékla róbu v barvách ukrajinské vlajky, na červeném koberci ji však polila rudou barvou, která symbolizovala zvěrstva páchaná ruskými vojsky na civilistech. Ochranka modelku vykázala.


Video