VIDEO: Ohnivé koule nad Damaškem. Syřané natočili americký úder

  • 79
Noční útoky Západu na cíle v okolí Damašku obyvatelé syrské metropole natočili na mobily. Na záběrech jsou vidět salvy raket z protiletadlových systémů. Útok provedly v noci na sobotu USA, Británie a Francie jako reakci na údajný chemický útok z minulého víkendu.

„Byla to pořádná mela, co se nám dělo nad hlavami. Většinu raket sestřelili,“ řekl BBC jeden z obyvatel Damašku, který během noci napočítal více než dvacítku raket odpálených syrskou protiletadlovou obranou.

„Vyletěly velmi vysoko, pak začaly kličkovat, jako kdyby sledovaly cíl. Střely s plochou dráhou letu jsem neviděl, ale spatřil jsem nějaké padající trosky,“ dodal Syřan.

Agnetura Reuters uvedla, že na Spojené státy na cíle v Sýrii odpálily více než stovku střel Tomahawk. Jedním z cílů bylo výzkumné středisko u Damašku, který Západ spojuje s chemickým programem. K útoku se připojilo také britské a francouzské letectvo.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video