ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Mám koronavirus, tvrdil muž a poplival dvě ženy. Jedna nákaze podlehla

  • 88
V Británii zemřela s covidem-19 žena, kterou v březnu poplival neznámý muž. Ten tvrdil, že je nakažený koronavirem. S odvoláním na příbuzné zemřelé o tom v úterý informovala stanice BBC. Zda se 47letá Belly Mujingaová skutečně nakazila od dotyčného muže, není jasné. Po útočníkovi pátrá policie.

Mujingaová pracovala jako prodavačka jízdenek na nádraží Victoria, jednom z nejrušnějších dopravních uzlů v Londýně. V březnu k ní a její kolegyni v nádražní hale přistoupil neznámý muž. Nejprve se zeptal, co dělá a proč je na nádraží. Když odpověděla, že pracuje, muž na ně začal kašlal a poplival je. Tvrdil přitom, že „má covid“.

Prodavačka jízdenek Belly Mujingaová zemřela s nemocí covid-19 poté, co ji v březnu poplival neznámý muž, který tvrdil, že je nakažený.

Obě drážní pracovnice krátce po incidentu onemocněly covidem-19.

Matka jedenáctileté dcery Mujingaová, která dlouhodobě trpěla dýchacími obtížemi, byla 2. dubna hospitalizována a připojená na plicní ventilátor. O tři dny později zemřela.

Incident z 22. března začala vyšetřovat britská policie. Podle ní zatím není jasné, zda se Mujingaová a její kolegyně nakazily od muže, který je poplival. Obě totiž na nádraží přišly do styku s velkým množstvím lidí. Po útočníkovi nicméně policisté pátrají.

Mluvčí premiéra Borise Johnsona v úterý útok na obě ženy označil za „opovrženíhodný“.

Koronavirus ve světě

Zdravotní sestry z wuchanské nemocnice se účastní slavnostního ceremoniálu...
Uzavřená pláž Cala Major na Mallorce (12. května 2020)
Chlapec skotačí v tělocvičně školy v kraji Piemont v severozápadní Itálii....

Okolnosti smrti Mujingaové v úterý kritizovaly také britské železniční odbory TSSA. Žena podle nich byla „v rizikové kategorii“ a její zdravotní stav byl zaměstnavateli znám.

„Vyvolává to otázky, proč ji na počátku pandemie nestáhli z první linie,“ uvedl předák Manuel Cortes. Společnost Govia Thameslink Railway (GTR), která Mujingaovou zaměstnávala, uvedla, že zahájila interní vyšetřování.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video