VIDEO: Skupina kopala cyklistu do hlavy. Další násilí teenagerů v Británii

  • 145
V anglickém Bradfordu skupina mladíků brutálně napadla patnáctiletého chlapce. Na roztřeseném videu natočeném na mobil útočníci kopají do oběti a několik dalších lidí této děsivé scéně přihlíží. Když se konečně začínají zklidňovat, v záběru se objevuje chlapec, díky kterému se oběť dostane z jejich spárů.

Na videu v parku útočníci srazí chlapce z kola a nešetří ho kopanci do těla i hlavy. Incident trvá několik desítek vteřin. Poté, co mu uštědří mnoho kopanců, přiběhne přímo mezi útočníky chlapec a oběť dostane pryč.

Podle svědectví zveřejněných na portále Telegraph & Argus mladík spěchal do blízké kavárny, aby mu přinesl led, a poté ještě s otřeseným a zraněným chlapcem seděl opodál a staral se o něj. Přidal se k nim ještě jeden chlapec, a oba společně doprovodili zraněného až domů. 

Policie se k trojici později také přidala, aby mladíkovi pomohla. 

Mladý hrdina se jmenuje Hamza Yasin a je mu patnáct let. Policie informovala jeho matku, aby poděkovala za chlapcovu statečnost pomoc. Zbitý mladík nebyl vážně zraněn.

Útok vyvolal nové pobouření po celé zemi, kterou sužuje série krvavých útoků s noži, jimž padají za oběť rovněž většinou mladí lidé. Video koluje po internetu a získává odezvy i na sociálních sítích. Jeden z útočníků byl zadržen, později ale propuštěn. Celý případ policie stále vyšetřuje a další útočníky hledá.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video