Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Trump má na krku další spor. Žaluje ho rodina policisty, který bránil Kapitol

Dědicové zesnulého policisty, který před dvěma lety bránil sídlo amerického Kongresu před davy demonstrantů, zažalovali exprezidenta Donalda Trumpa. A to kvůli roli, kterou v policistově smrti údajně hrálo jeho jednání. Požadují odškodnění 10 milionů dolarů. Nynější prezident Joe Biden v souvislosti s událostmi z Kapitolu udělí vyznamenání dvanácti lidem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Matka teroristky Ashli Babbittové byla v pátek zatčena během protestu ve Washingtonu, D.C., dva roky poté, co byla její dcera smrtelně postřelena policií když násilím vtrhla do Kapitolu během vzpoury 6. ledna 2021 s úmyslem zavraždit Mike Penceho za zradu Trumpa. .

Podle policie Kapitolu USA byla Micki Witthoeftová, 58letá matka Ashli Babbittové, mezi skupinou demonstrantů, kteří nelegálně blokovali dopravu na třídě Nezávislosti před Kapitolem. Skupinka pomatených neměla povolení k demonstraci v areálu Kapitolu, uvedla USCP ve svém prohlášení, a tak policisté vytvořili perimetr a opakovaně anarchisty vyzývali, aby "vypadli z cesty", jinak budou zatčeni. Žena ve skupině byla několikrát upozorněna, aby opustila silnici," uvádí se v prohlášení. Žena odmítla odejít, otočila se s rukama za zády a požádala o zatčení. Snad jí dali na stanici alespoň slušné oblečení a oběd, kdyz nepracuje a pokračuje v anarchii, kterou jeji dcera zaplatila životem a pripravila svou věrností lžím Trumpa své děti o matku.

3 1
možnosti
JK

Zase tu rozšiřuješ bludy, Mílo. Už jenom to, že těžko může být někdo terorista, když je neozbrojený a rovněž i fyzicky nebylo dost možné, aby Ashli Babbitt (ne, nejmenuje se Babbittová) násilím vnikla kamkoliv, když s bídou vážila víc než pytel cementu.

Zatčení její matky nemá vůbec, ale vůbec nic společného s hlavním tématem. Ale když už jsi to rozmáz, tak já se jí nedivím, protože na nepotretanou vraždu její dcery je nutno neustále upozorňovat.

1 4
možnosti
DP

D83a41v24i94d 98P88e11t45r

6. 1. 2023 21:07

Možná by jim demokraté mohli pomoci se zvolení,. v podstatě si mohou vybrat jakoukoliv frakci republikánů, která ,á alespoň 6 členů a z ní zvolit předsedu. Spíše bych zvolil nekonfliktního republikána a pak bych se snažil o domluvě na základních věcech s umírněnými republikány.

0 0
možnosti
DP

D92a67v41i49d 51P27e14t11r

6. 1. 2023 21:08

Patřilo jinde

0 0
možnosti
LJ

Soudit by měly soudy.

Pokud soudí komise reprezentantů, kteří po příštích volbách mizí v historii, budou po každých volbách soudit znovu?

I v ČSR byly rozsudky nezpochybnitelné. Ještě za bolševiků byly řady škůdců a zločinců rehabilitovány.

2 1
možnosti
MB

Komise nesoudila. Byla to komise vysetrovatelu, ktera vysledky predala generalni prokurature. Komise ukoncila sve vysetrovani a tim jeji ukol skoncil. To co tady pisete je dukazem, ze vubec nemate minimalni poneti k cemu se vyjadrujete.

3 1
možnosti
JP

FBI Director Asked Point Blank If Any Jan. 6 Rioters Were FBI Sources Dressed As Trump Supporters

https://www.youtube.com/watch?v=pCIj7J5wNWc

1 0
možnosti
JK

A rovněž je pozoruhodné, že ani nenechali ředitele FBI odpovědět na otázku, zdali vůbec FBI měla provokatéry přítomné v davu během demonstrace. Doufejme, že se tohle změní a dojde ke skutečnému vyšetřování, co se vlastně tehdy stalo...

0 3
možnosti
JK

iDnes opět neinformuje čtenáře o dění v jediné světové velmoci, ale předkládá pouze agendu Strany, která má vedoucí úlohu ve státě a společnosti. Ale nutno také zmínit, že redakce alespoň dá šanci ve svých diskuzích doplnit a vysvětlit, co se to tedy vlastně děje. Tedy alespoň zatím, že ano.

Policista, který zemřel na mrtvici po demonstraci 6. ledna 2021, především zatajil svůj zdravotní stav a na následky svého jednání pak zemřel. To se stává celkem běžně, že do řad federální policie kolikrát se vloudí individua, která se na službu nekvalifikují a zatají zásadní informace o svém zdraví.

V případě tohoto úmrtí lze rodinu samozřejmě chápat, protože úmrtí mladého člověka je tragédie a tak nelze rodinné příslušníky vinit ze snahy vymáčknout alespoň nějaké odškodné za úmrtí jejich rodinného příslušníka, protože normální odškodné vzhledem k úmyslnému zatajení zdravotního stavu nedostanou.

A jelikož jde o velmi politickou záležitost, tak je velmi pravděpodobné, že nějaké odškodnění nakonec přeci jenom dostanou...

2 4
možnosti
MB

Dva roky poté, co Trumpovy "Lidové Milice" MAGA vtrhly do amerického Kapitolu, vstupuje rozsáhlé trestní vyšetřování ministerstva spravedlnosti týkající se snahy zablokovat pokojné předání moci do nové fáze, kdy zvláštní poradce doplnil zkušený tým o dvě pravé ruce žalobců, kteří nakonec rozhodnou, zda by měl Donald Trump nebo jeho spojenci čelit trestnímu stíhání.

K zvláštnímu poradci Jacku Smithovi, ktery se vrátil po měsíčním pobytu z Evropy přibudou dva dlouholetí spolupracovníci, kteří se specializují na případy veřejné korupce: Raymond Hulser, bývalý šéf sekce veřejné integrity ministerstva spravedlnosti, a David Harbach, který vedl případy proti bývalému senátorovi Johnu Edwardsovi a guvernérovi Virginie Bobu McDonnellovi.

Rozšíření pod vedením Smithe posiluje schopnost úřadu prověřovat rozsáhlé případy spiknutí a určovat směry vyšetřování. Dále se k týmu a k vedoucím poradcům, kteří byli na oddělení přivedeni v posledních měsících a kteří již vyšetřovali Trumpa a jeho spojence připojí více než 20 státních zástupců z ministerstva spravedlnosti

Navzdory ujištění generálního prokurátora Merricka Garlanda (který podle informací pana Kulíška neexistuje), že se Smithovým jmenováním nezpomalí dvojí vyšetřování související s Trumpem, si zřízení jeho úřadu vyžádá čas.

Podle ministerstva spravedlnosti bylo za údajnou účast na nepokojích z 6. ledna 2021 zatčeno více než 950 obviněných, přičemž více než 500 z nich bylo shledáno vinnými. Při útoku zemřeli čtyři lidé, včetně teroristky Ashli Babbitt, která byl zastřelen policistou Kapitolu, dva členové davu utrpěli infarkt a jeden zemřel na předávkování. Ministerstvo spravedlnosti uvádí, že toho dne bylo zraněno 140 policistů a pět policistů zemřelo v následujících měsících po výtržnostech - jeden na mrtvici a čtyři spáchali sebevraždu.

2 0
možnosti
JF

J82i35ř65í 73F30o41u37s

6. 1. 2023 16:11

Babiš, Putin, Trump. O těch víme i když jim na záchodě upadne rulička toaletního papíru. Ale prokázaná vládní cenzura na twiteru, data z notebooku Huntera Bidena? Ani slovo.

Pěkně jste si tu klec postavili. Teď v ní jen přežít.;-D Slyšeli jste o plánech WW se škodou a audi, že?

3 4
možnosti
MM

lide s fungujicimi mozky neohlupeni MAGA orstinou vidi rozdil mezi STATNIKY v jejich funkcich a jednim pribuznym statnika, ktery nezastava zadnou oficialni statnickou politickou pozici ani v zadnych volbach nekandidoval. :-P

4 2
možnosti
MD

ty názvy ..... útok na Capitol , masakr na Národní třídě a srovnejme s útok na Bachmut , masakr v klubu Bataclan

1 1
možnosti
JR

Navedl dav k útoku na Capitol... prosím důkazy. Prosím o citáty, kterými vyzýval k útoku. Ať už z vyřčeného, nebo napsaného (jeho Twitter účet je opět přístupný, a byl zablokován prý pro výzvy k násilí, tak šup, nebude to určitě žádný problém takové důkazy předvést. Nebo zůstaneme u toho "Bylo to takhle, protože na MSNBC to říkali"? Stejně jako říkali že se spiknul s Ruskem, aby vyhrál nad Hillary?

7 9
možnosti

Tím, že Doníkovi odemkli Twitter, způsobili obrovský průšvih veškerým trumpobijcům a citovatelům CNN a dalších komoušských médií.

Nyní se každý může dočíst, k jakým příšerným zvěrstvům tehdy Doník vyzýval. Například:

I am asking for everyone at the U.S. Capitol to remain peaceful. No violence! Remember, WE are the Party of Law & Order – respect the Law and our great men and women in Blue. Thank you!

To je prostě rovnou na doživotí, a bez soudu. :-)

7 7
možnosti
KN

Snad Trump dotáhne do úspěšného konce likvidaci Repoblikánské strany!!;-D

3 3
možnosti
MK

Doufám že ne :-(

0 0
možnosti
VV

Spor není kriminální soud, nýbrž občanskoprávní řízení a tam už jsou jiné průkazní parametry a Trump bude mít hodně práce uniknout jeho vině v téhle kauze.

Každopádně ho to bude stát nejmíň půlku, protože jeho právníci to budou chtít rychle zamést pod koberec, dát žalobcům peníze a nechat je podepsat, že o tom nebudou nikde jinde mluvit, což je Trumpova běžná praxe v urovnávání problémů.

Doufejme, že ho jednou dostihne i ten kriminální soud.

15 3
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Humanitární molo v Gaze se odstraní. Je to jen kvůli počasí, ubezpečují USA

15. června 2024  9:08

Spojené státy dočasně odstraní nákladní molo, které vybudovaly pro přepravu humanitární pomoci do...

Začíná mírová konference o Ukrajině, zúčastní se i Pavel. Moskva summit kritizuje

15. června 2024  8:47

Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sejdou v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

Prezident Pellegrini nastupuje do úřadu. Složí slib, mezi hosty bude i Zeman

15. června 2024

Vítěz dubnových prezidentských voleb na Slovensku Peter Pellegrini v sobotu složí slib a ujme se...

Páteční požáry ve středních Čechách způsobily milionové škody, uvedli hasiči

15. června 2024  7:30,  aktualizováno  7:54

Páteční požár skladové haly v Brandýse nad Labem způsobil škodu 50 milionů korun. Je dohašen, na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!