Při přestřelce v obchodním domě v USA se zranilo 14 lidí. Za střelbou stál spor

  • 18
Při střelbě v obchodním centru v Jižní Karolíně se zranilo 14 lidí. Devět z nich zranili střelci, další si ublížili, když se snažili dostat budovou ven. Policie již zatkla v souvislosti s útokem 22letého muže. Podle úřadů se útočníci znali a přestřelku způsobil spor mezi nimi.

Ze 14 zraněných utrpělo devět lidí střelná zranění. Dalších pět se zranilo, když se snažili obchodním domem dostat ven. V péči lékařů nadále zůstává 73letý muž. Ostatní zraněné již z nemocnice pustili domů.

Policie dodala, že obchodní centrum, které se nachází u hlavního města Columbia, bezprostředně po útoku uzavřela a evakuovala.

Šéf místní policie Skip Holbrook řekl, že se úřady domnívají, že střelba nebyla náhodná. Důvodem mohly být spory mezi údajnými střelci. „Myslíme si, že se navzájem znali a něco spustilo přestřelku,“ uvedl šéf policie.

Podle místního policejního náčelníka je zatčený Jewayne M. Price jednou ze tří původně zadržených osob. Zatím zůstává ve vazbě a předpokládá se, že bude obviněn z nezákonného držení zbraně, napsala agentura AP.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video