Ukrajinská matka tří dětí, která loni přišla o oko při ruském ostřelování, se...

Ukrajinská matka tří dětí, která loni přišla o oko při ruském ostřelování, se objevila na titulní straně nového vydání magazínu Playboy. | foto: Profimedia.cz

Připadala si jako monstrum. Jednooká Ukrajinka teď září na obálce Playboye

  • 131
Ukrajinská matka tří dětí přišla o oko při ruském ostřelování, nyní se objevila na titulní straně letního vydání magazínu Playboy. Ten nyní v tištěné podobně vyšel poprvé od ruského vpádu na Ukrajinu. Televizní hlasatelka Iryna Bilocerkovecová zapózovala v kovových bikinách.

Moderátorka Bilocerkovecová, jejíž manžel pracuje pro kyjevského starostu Vitalije Klička, přišla o oko pouhé tři dny po vypuknutí ruské invaze. Společně se svými třemi dětmi jela domů, když jejich auto na jedné z ulic metropole zasáhla smršť ruských kulek.

„Lékaři si mysleli, že zemřu, ale já jsem se s tím odmítla smířit,“ popsala Bilocerkovecová v rozhovoru pro časopis. Moderátorka přišla o oko, měla zlomenou čelist a několik dalších zranění. Nakonec podstoupila čtyři rekonstrukční operace v berlínské nemocnici, zotavila se a stala se symbolem ukrajinského odporu.

„Nešlo o to, jestli si zachovám krásnou tvář, ale jestli budu žít nebo ne,“ uvedla Bilocerkovecová, která se na obálce časopisu objevila v rámci edice věnované ženám, které za války utrpěly fyzická poranění i psychická traumata, ale neztratily chuť do života a zůstaly silné navzdory osudu. .

„Všude jsem měla hadičky, stehy, částečně oholenou hlavu. Připadala jsem si jako monstrum. Už nemám tak hezký obličej, ale vnímám své tělo jako krásné,“ konstatovala podle listu The Independent Bilocerkovecová, která nyní pracuje jako organizátorka akcí pro ukrajinskou armádu.

Magazín Playboy od ruského vpádu vycházel pouze v online podobě, obálka s moderátorkou je první tištěnou verzí za osmnáct měsíců.

Líbí se vám Ukrajinka na obálce Playboye?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 sobota 12. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video