Diskuze

Turecko popírá Zemanovo tvrzení, že je spojencem IS. Prezident trvá na svém

Turecké ministerstvo zahraničí ve čtvrtek v oficiálním prohlášení ostře odsoudilo výroky prezidenta Miloše Zemana, že Turecko je faktickým spojencem teroristického uskupení Islámský stát (IS). Podle turecké diplomacie byla Zemanova vyjádření lživá a urážlivá. Prezident ale ve čtvrtek odpoledne opáčil, že si za svým názorem stojí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Turecku nám visí pár miliardˇ, o kterých se bude jednat na vládní úrovni a Zeman se do nich naváží. Naopak v Číně se klaní, protože to je ekonomická diplomacie (ve prospěch holandské firmy s českým majitelem). Finanční skupina PPF má také připomínkovat projev, který na summitu v Bělehradě pronese ministryně průmyslu Marta Nováková. PPF na Balkáně investovala desítky miliard korun. Hmmm takže Turci mají problém, pokud PPF nebude u nich investovat, tak budou na naší černé listině. Mám k současnému Turecku spousty výhrad (stejně jako k Číně), jen nechápu, proč českou zahraniční politiku ovládá soukromá firma a proč se ekonomická diplomacie někde uplatňuje (i když pro Česko s mizerným výsledkem) a jinde nikoli. Navíc v Turecku jde o peníze českých firem i českého státu, nikoli holandské společnosti. Že by v tom byl ten problém? Nikdo za ně moc nelobuje? Nevím... jen mi to přijde nekompetentní, nesrozumitelné a nesystémové.

0 0
možnosti
FO

Miloš udeřil hřebíček na hlavičku.

1 0
možnosti
VV

Ještě, že Zemanovo tvrzení je natolik bezvýznamné, že pak končí u Ovčáčka, který to musí přeložit do lidštiny - a většinou to zmrví ještě víc.

5 5
možnosti
JT

Pane Vaňku,

kdyby se jednalo o něco bezvýznamného, tak by Turci se neštětili. Pokud si dobře vzpomínám, tak před léty se psalo o praktikách Bilala Erdogana a turecké podpoře ISIL. ;-)

3 0
možnosti
TZ

Popírá je zcela trefné a vhodně použité slovo.

0 0
možnosti
MK

Co dodat, náš moudrý prezident je rozený diplomat;-D

8 1
možnosti
JB

J93a56n 93B14a44b91i57č39k57a

21. 3. 2019 21:42

Vyhledem k tomu, že PKK byla prohlášena za teroristickou organisaci a to i Českem, neocítá se tak President v situaci, že podporuje terorismus ?

čistě řečnická otázka, ono na tom houby záleží

2 2
možnosti
LC

Kurňa, Zemanobijci, kde jste, help! Tohle si přece vůči našemu spojenci nesmí dovolovat.:-)

1 1
možnosti
LR

Po porážce IS klesl vývoz našeho hovězího o stovky procent? Když kupujete ropu od IS, jak tvrdí Zeman, tak za ni musíte něčím platit. A Turci platili naším a nejenom naším hovězím ,ze které platili královsky. Zeman to ví, ale neřekne ,Říka jen co se mu hodí. To zase čučkaři budou muset uvést na pravou míru.:-) Ale mimořádně má pravdu. Turecko spolupracovalo s IS. Důvod, mají vlastně společné cíle, šíření Islámu.

1 1
možnosti
JB

J94a97n 24B58a92b77i55č54k65a

21. 3. 2019 19:30

Jenže ona Komunistická Strana Kurdistánu, PKK, která skutečné odvážně bojuje proti turkům a neváhá zabíjet i kurdy co s ní nesouhlasi, je prohlášena za teroristickou, jak EU nebo USA, ale většinou zemí kolem.

3 0
možnosti
DK

Jedna vec je, ze si tu lide Kurdy moc idealizuji, ale PKK pusobi predevsim v Turecku, v Syrii to je hlavne z jejich strany YPG a ted ten PR vymysl SDF. Nevim moc na co reagujete? Diky tomu muzou Osmane napadat Syrii?

5 0
možnosti
DH

Verit turkovi.....to proste nejde

7 0
možnosti
LB

Sultán Erdogan by rád obnovil Osmanskou říši a ani se tím sám netají.

Miloš +1.

8 0
možnosti
Foto

P47e33t43r 74J88a87n84d24a

21. 3. 2019 18:57

Já nevím, proč se Turci rozčilují! Volili Zemana prezidentem? Nevolili! Tak jim to takhle dává sežrat!!! ;-D Pomsta je prý sladká...

3 1
možnosti