Žena a její přítel, který se stal vrahem. | foto: Instagram Yeşim Demirové

Vodítkem byl prsten. Na žádost o ruku řekla „ne“, a tak ji shodil z útesu

  • 91
Turecká policie zatkla muže, který po neúspěšné žádosti o ruku svrhl svou přítelkyni z útesu. Ta pád z více než třicetimetrové výšky nepřežila. Muž vinu popírá, z tragického scénáře ho však podle vyšetřovatelů usvědčil prsten, který nebyl nalezen na prstu oběti nýbrž v krabičce v jeho kapse. Muž je momentálně ve vazbě.

Teprve 39letá Yesim Demirová se 6. července zřítila ze skály ve městě Canakkale na severozápadě Turecka. Na základě vyšetřování a stížnosti ze strany rodiny Demirové nyní turecká policie zatkla přítele zesnulé ženy.

Nizamettin Gursu úřadům tvrdil, že Demirová řekla „ano“. Když však došel k autu pro jídlo a pití, aby událost oslavili, uslyšel prý výkřik. Po návratu na místo chystaného romantického pikniku zjistil, že se jeho nastávající nešťastnou náhodou zřítila z útesu.

„Pro toto místo jsem se rozhodl proto, abychom měli po žádosti o ruku romantickou vzpomínku. Vypili jsme nějaký alkohol a všechno se pak odehrálo hrozně rychle. Ona ztratila rovnováhu a upadla,“ řekl tehdy Gursu.

Během vyšetřování však policie zjistila, že prsten, s nímž Gursu svou přítelkyni žádal o ruku, byl stále v krabičce v jeho kapse. Ne na prstě Demirové, kam by patřil, kdyby řekla „ano“.

V Egyptě popravili muže za vraždu spolužačky. Odmítla jeho žádost o ruku

Kriminalisté tak událost vyhodnotili jako úmyslný čin. Jejich podezření navíc vzrostlo i poté, co na místě zásnub našli i rozbité brýle a také zničenou hudební aparaturu, což nasvědčovalo tomu, že Gursu se v rozčarování z odmítnutí na daných věcech vyřádil. Pomohla i rodina zavražděné ženy, která úřadům sdělila, že jejich dcera s příbuznými komplikovaný vztah s mužem probírala a rozchod s ním už dlouhodobě plánovala.

Demirová nejprve pád z výšky tří desítek metrů přežila. Přivolaní záchranáři na místě i zasahovali. Později však svým zraněním podlehla. Gursu je nyní ve vazbě a čeká ho soud.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video