Při střelbě v Kalifornii zemřelo pět lidí, dalších devět útočník zranil

  • 17
Pět lidí zahynulo a devět dalších utrpělo zranění v noci na středu při střelbě v kalifornském městě Orinda nedaleko Los Angeles. Motiv incidentu policie neoznámila, stejně tak není znám osud útočníka, napsal deník Los Angeles Times. Zasahující záchranáři sdělili, že na místě panoval velký chaos, napsal deník Los Angeles Times.

Útok se odehrál v úterý před půlnocí místního času (ráno SEČ) v jednom z bytových domů. Policisté sdělili, že oběti jsou muži, kterým bylo okolo pětadvaceti let. 

Někteří svědci uvedli, že se zde zřejmě konala halloweenská oslava, která předchází křesťanskému svátku Všech svatých. Lidé z okolí vypověděli, že slyšeli střelbu, při které padlo až dvacet výstřelů.

Úřad místního šerifa neuvedl totožnost obětí, ani se nevyjádřil k podezřelým. Další informace mají být sděleny v průběhu dneška.

Televize ABC7 News přinesla záběry zachycující zraněného člověka nakládaného na nosítkách do sanitky a mladé lidi v kostýmech na prostranství před činžovním domem.

Místní halloweenská party byla ohlášena na sociálních sítích, odehrála se v bytě, jehož návštěvníci využili prostřednictvím krátkodobého pronájmu společnosti Airbnb. 

Když v reakci na tísňové volání na místo přijela policie, účastnilo se jí více než 100 lidí. Podle místního listu East Bay Times policie dostala policie informaci o střelbě kolem čtvrtečních 22:45 místního času.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video