Migranti ve španělské Ceutě

Migranti ve španělské Ceutě | foto: Španělská civilní garda

Migrant se v autě ukryl mezi palubní desku a motor, chtěl do Španělska

  • 73
Španělská policie zadržela čtyři migranty, kteří se pokusili propašovat do země z Maroka v úkrytech v různých vozidlech. Jeden mladík ve věku kolem 20 let byl dokonce zaklíněný v autě mezi palubní deskou a motorem. Našli ho při kontrole na hraničním přechodu Beni-Enzar u španělské enklávy Melilla.

Policie narazila v průběhu tří hodin hned na čtyři vozidla s „černými pasažéry“. V jednom případě se migrant ukrýval v zavazadlovém prostoru za zadními sedadly. Další se schoval pod sklápěčem nákladního auta a riskoval, že ho jeho korba rozdrtí, píše list Evening Standard.

Dva z mužů ve věku 20 a 21 let byli hospitalizováni s příznaky přidušení. Také trpěli bolestmi v kloubech. Mezi zadrženými migranty byla i patnáctiletá dívka.

Policie zadržela tři Maročany ve věku 19, 30 a 31 let pro podezření z pašování lidí. Každý z nich seděl ve vozidle převážejícího migranta s marockou registrační značkou.

Pokusy migrantů se propašovat do Evropy jsou různě krkolomé. Například dva muže našla policie letos v lednu zašité v matracích. Za přístrojovou deskou se už v roce 2017 našel 12letý chlapec.

Španělské enklávy Melilla a Ceuta jsou v posledních letech pod pravidelným náporem afrických migrantů, kteří se někdy pokoušejí dostat přes hranici přelézáním vysokého plotu.

Další se o štěstí pokoušejí na palubách člunů – mezi Marokem a Španělskem leží v nejužším místě pruh moře široký 14 kilometrů.

03.ledna 2019 v 09:01, příspěvek archivován: 28.května 2019 v 15:04

VIDEO: More Cultural Enrichment in Spain Two African "Refugees" were discovered by police attempting to cross the Spanish border hidden inside a pair of mattresses Great to see those scientists, engineers, or doctors bringing their skills & wealth to

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

More Cultural Enrichment in Spain Two African "Refugees" were discovered by police attempting to cross the Spanish border hidden inside a pair of mattresses Great to see those scientists, engineers, or doctors bringing their skills & wealth to Europe https://t.co/n2xLVtiFDf https://t.co/fEMF36FXtZ


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video