A platila jste? Prodavačka zastavila velvyslancovu ženu, ta jí dala facku

  • 231
Facku dostala jihokorejská prodavačka obchodu s oblečením v Soulu poté, co se manželky belgického velvyslance zeptala, zda za všechno nakoupené zboží zaplatila. Velvyslanec se následně za chování své ženy omluvil, ta se nyní dovolává imunity, aby se vyhnula obvinění.

Manželka belgického velvyslance Xiang Xueqiu strávila v obchodě s oblečením skoro hodinu. Když z obchodu vycházela, obsluha ji dohnala, aby se ujistila, že za oblečení zaplatila. 

Jenže žena pak při následné konfrontaci chytila jednu z prodavaček za paži a udeřila ji s ní do obličeje. Poté ji ještě sama dala facku. Celý incident zachytily bezpečnostní kamery.

Incident se se odehrál 9. dubna. O dva týdny později se belgický velvyslanec Peter Lescouhier za reakci své ženy oficiálně omluvil. „Nehledě na okolnosti, je způsob její reakce nepřijatelný,“ uvedl.

VIDEO: Quito žehlí diplomatický skandál, velvyslanec se porval u kasy

Třiašedesátiletá manželka velvyslance, která podle belgické ambasády dříve prodělala mrtvici, se nyní dovolává diplomatické imunity. Ta dovoluje diplomatům a jejich rodinám vyhnout se zatčení nebo obvinění v hostitelské zemi.

Podle deníku Korea Times belgická ambasáda zaslala dopis na policejní stanici Yongsan (jeden z okresů Soulu, pozn. red.), ve kterém připomínala privilegia manželky velvyslance.

Policie potvrdila, že případ uzavře, protože kvůli diplomatickým výsadám nemůže Xiang Xueqiu stíhat.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video