Keňský policista se chtěl pomstít své přítelkyni za to, že ho nakazila virem HIV. Ilustrační foto

Keňský policista se chtěl pomstít své přítelkyni za to, že ho nakazila virem HIV. Ilustrační foto | foto: shutterstock.com

Policista se mstil za nákazu virem HIV, v baru postřílel deset lidí

  • 50
Virus HIV dohnal jednoho z keňských policistů k hrůznému činu. Poté, co zjistil, že se zákeřným onemocněním nakazil, vyrazil se zbraní v ruce do několika barů a postřílel v nich celkem deset lidí. V nálevnách prý hledal ženu, která ho virem nakazila, a kulka měla patřit jí.

Po střelbě chtěl policista obrátit zbraň i proti sobě, došla mu ale munice a vzdal se policii.

Krvavý incident se odehrál ve městečku Siakago, které leží zhruba 150 kilometrů od keňského hlavního města Nairobi. Mužovo řádění nepřežilo osm mužů a dvě ženy.

"Mezi obětmi jsou i dva policistovi kolegové, které přivolali vyděšení svědci střelby. Kromě deseti obětí kulka nikoho nezasáhla," uvedl policejní mluvčí Charles Owino.

Podle policistů byla motivem běsnění msta. "Muž zřejmě vinil svou přítelkyni z toho, že ho nakazila HIV, a snažil se ji najít," míní policejní šéf Marcus Ochola.

Podle místního rozhlasového hlasatele obyvatelé města o střelbě nejdříve nevěděli, protože si mysleli, že jde o ohňostroje během oslav hinduistického svátku. Když se městem roznesla zpráva o střelbě, shromáždil se před policejní stanicí dav protestujících. Lidé, mezi kterými byli i příbuzní obětí, protestovali proti násilí a nedostatečné ochraně ze strany policie.

Co je virus HIV

Virus HIV (Human Immunodeficiency Virus) je původcem onemocnění AIDS a způsobuje ztrátu obranyschopnosti lidského organismu. Napadá zejména určitou skupinu bílých krvinek, Tlymfocytů, v nichž se množí, později je i zabíjí a snižuje tak jejich počet v těle nakaženého člověka. To vede k selhávání imunity a rozvoji onemocnění AIDS.

Virus se nejčastěji přenáší nechráněným pohlavním stykem, krví nebo z matky na dítě. Běžný kontakt s nakaženou osobou ale nepředstavuje žádné riziko.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video